Brynäs IF

722551 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717340

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
Peja: "Kör en del #2 med en flipp och en flopp från varje lag."

Bra uppföljning! Jag gör en egen, men kommer försöka svara annat än dig, även om det är mycket jag håller med om i stort. Mest för att det blir roligare än att svara samma saker.

Brynäs:
Flipp: Miks Indrasis. Den mer tillknäppta hockeyn passar detta passningsgeni mycket bättre än HA:s svängdörrar och han fortsätter leverera, även i SHL.
Flopp: Erik Källgren. Inleder svagt, självförtroendet börjar svaja och han repar sig inte riktigt. Jagar Alcén en ny målvakt i slutet av januari, igen?

Frölunda:
Flipp: Linus Weissbach. Han gör 25 mål i vinter.
Flopp: Gustav Rydahl. Fortsätter sin Frölundakarriär med ännu en bottensäsong och Sjöström funderar mot slutet av säsongen hur han ska lyckas göra sig av med Rydahl, som är kontrakterad till 27/28.

Färjestad:
Flipp: Damian Clara. Gör förstespaden till sin och landar strax under .92%. och 2.39 i GAA.
Flopp: Joel Kellman. Flyttas ned ett snäpp i hierarkin med Steens inträde och lyckas inte uträtta i närheten av det han åstadkom förra säsongen. Dumpas under säsongen

HV71:
Flipp: Olle Alsing. När säsongen summeras är Alsing HV:s bästa back enligt en enig journalistkår.
Flopp: Tanner Kero. Lyckas inte leva upp till hypen och avslutar säsongen i Tyskland.

Leksand:
Flipp: Mantas Armalis. Tar stor revansch efter förra säsongen (där han petades till förmån för Larsson) och tar Leksand till en sjundeplats.
Flopp: Marek Hrivík. Kommer inte upp i samma siffror som förr och landar på runt 20-25 poäng.

Linköping:
Flipp: Christian Heljanko. Högberg, who?
Flopp: Marcus Ljungh. Åldern börjar ta ut sin rätt och i kombination med ett steg nedåt i kedjehierarkin blir det endast 15 poäng från Ljungh.

Luleå:
Flipp: Anton Levtchi. Gillar livet i Luleå och slår till med 45 poäng under sin första säsong i SHL.
Flopp: Mattias Bromé. Hur är självförtroendet egentligen? Passar han verkligen in i Bulan-hockeyn? Har svårt att se att det här äktenskapet ska fungera.

Malmö:
Flipp: Otto Stenberg. Får sitt genombrott i SHL och avslutar säsongen i förstakedjan.
Flopp: Robin Hanzl. Får det inte alls att stämma i Malmö och flyttar hem till Tjeckien under säsongen.

Modo:
Flipp: Sampo Ranta. Efter det första året är Ranta nu van med SHL-hockeyn och nosar på 50 poäng.
Flopp: David Rundblad. Övertygar inte den här säsongen heller och letar ny klubb nästa säsong.

Rögle:
Flipp: Albin Sundsvik. Inget talar för ett större genombrott, just därför tror jag att Sundsvik tar alla med storm och gör runt 30 pinnar.
Flopp: Calle Själin. Troligtvis värvad som försteback men infriar inga förväntningar och inleder nästa säsong i Leksand efter ömsesidigt avslut mellan honom och Rögle.

Skellefteå:
Flipp: Axel Sandin Pelikka. Får sitt poängmässiga genombrott i år och gör 30-35 poäng.
Flopp: Linus Lindström. Brukar göra en sämre säsong vartannat år. Det är en dipp på gång igen.

Timrå:
Flipp: Per Svensson. Efter Pilös underprestation (och Didde Strömbergs vanliga skadefrånvaro på 10-20 matcher) offrar Per Svensson de sista krafterna i sin kropp och gör sin bästa (och sista) säsong i Timrå med flest täckta skott i SHL och +12 i plus/minus. När säsongen summeras är han för evigt en hjälte i Tikarnas ögon.
Flopp: Lukas Pilö. -23 förra säsongen i plus/minus som back. Visserligen i Oskarshamn, men ändå. Nej, det blir ännu en usel säsong från Pilö.

Växjö:
Flipp: Otto Koivula. Blir en obehaglig överraskning för SHL:s försvarare. Stor, tung power forward som kommer spela i alla spelformer och göra mycket poäng.
Flopp: Karl Henriksson. Får svårt att slå sig in i topp 6 och det resulterar i endast 10 poäng.

Örebro:
Flipp: Ludvig Larsson. Vinner lotteriet och får centra Karlkvist och Puistola, så det blir runt 30-35 poäng från Larssons klubba i vinter.
Flopp: Emil Larsson. Missar halva säsongen. Fernström/Danielsson har under tiden presterat över förväntan och Larsson petas till fjärdekedjan.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
SuneMangs: Tänkte också på Sundsvik, drog ändå slutsatsen att den tuffa konkurrensen gör att han inte kan få sitt stora genombrott i Rögle. I ett sämre lag skulle han nog kunna få det.

Spännande att se vad som händer med Emil Larsson. Hans kontrakt går ju ut efter säsongen.... känns som att han har tappat momentum på något sätt.
Låst ämne

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
SuneMangs: Jag tror Kopacka blir årets flipp. Paras ihop med Ölund och Silfver som kompletterar hans styrkor och svagheter på bästa möjliga sätt. Blir en fruktad kedja som kontrar sönder SHL. Fortfarande lika snabb och skjuter lika bra som i HA. Killen fortsätter skjuta på allt och är uppe och nosar på 20 mål i grundserien. Avslutar säsongen med imponerande 18+9 i poängkolumnen.

Flopp är alltid svårt men slår till med Lindstein, förutsatt att vi plockar in en till breddback i ett tidigt skede. Ansluter sent till laget pga NHL-campen och får svårt att ta plats på sex backar. Lyckas inte bibehålla formen från HA-slutspelet, där han var grym, i ett förmodat sämre Brynäs-lag och spelar med för små marginaler som blir mer kostsamma nu. Hjälps inte av att Andersson börjar säsongen strålande i tredje backpar med mr X. Är inne och ute ur laguppställningen under hela säsongen och St Louis beslutar att plocka över honom till AHL inför 25/26.
Låst ämne