Brynäs IF

722549 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717662

Sv: A propósito de nada
J F K: Då ger jag hellre plats åt en yngre med utvecklingspotential, övertygad om att de också kan åka skridskor i båda riktningarna. 😆

Därför väldigt välbalanserat bygge av Alcén i mitt tycke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Utan att värdera Brynäs då det verkar omöjligt att ha en sådan konstruktiv diskussion utan att det blir krig på forumet, så finns det såklart en poäng med att ha hyggligt etablerade spelare i fjärdekedjan som är som bäst i en sådan roll.
Skellefteå och topplagen har råd att sätta in konstruktiva utvecklingsbara spelare i fjärde (även om de kanske egentligen borde spela i HA och få utrymme att utveckla just offensiven), men för lag som HV som möjligen kan slåss i botten har jag förståelse för att man väljer en sådan spelare.

Vi i MODo har haft många år där vi tagit upp unga spelare och satt dem i vad som egentligen är fel roll för dem. Inte sällan kommer de från ett juniorlag som inte spelat en cynisk/strikt defensiv, men i fjärdekedjan tvingas de ofta till just det. Jag tror det många gånger är fel.

Vi har Norén på backen som var typ tredjeback i Mora och som nu är förstaårssenior. Vi har Lucas Pettersson som gick som förste svensk i draften. Ska vi sätta dem som trettonde forward respektive sjundeback och när de spelar är det säkerheten först med spela efter linjerna, chippa ned, sarg ut osv? Eller är det bättre med utlåning och nästan garanterad speltid i alla spelformer?

Med Ingberg Nilsson så vet man vad man får och han kommer nog inte göra bort sig, men heller inte överaska positivt misstänker jag.
Kommentera