Brynäs IF

721769 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717664

Sv: A propósito de nada
honken21: Utan att värdera Brynäs då det verkar omöjligt att ha en sådan konstruktiv diskussion utan att det blir krig på forumet, så finns det såklart en poäng med att ha hyggligt etablerade spelare i fjärdekedjan som är som bäst i en sådan roll.
Skellefteå och topplagen har råd att sätta in konstruktiva utvecklingsbara spelare i fjärde (även om de kanske egentligen borde spela i HA och få utrymme att utveckla just offensiven), men för lag som HV som möjligen kan slåss i botten har jag förståelse för att man väljer en sådan spelare.

Vi i MODo har haft många år där vi tagit upp unga spelare och satt dem i vad som egentligen är fel roll för dem. Inte sällan kommer de från ett juniorlag som inte spelat en cynisk/strikt defensiv, men i fjärdekedjan tvingas de ofta till just det. Jag tror det många gånger är fel.

Vi har Norén på backen som var typ tredjeback i Mora och som nu är förstaårssenior. Vi har Lucas Pettersson som gick som förste svensk i draften. Ska vi sätta dem som trettonde forward respektive sjundeback och när de spelar är det säkerheten först med spela efter linjerna, chippa ned, sarg ut osv? Eller är det bättre med utlåning och nästan garanterad speltid i alla spelformer?

Med Ingberg Nilsson så vet man vad man får och han kommer nog inte göra bort sig, men heller inte överaska positivt misstänker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K:

Brynäs har dock (till skillnad mot för modo) varit duktig på att utveckla talanger i a-laget under en lång tid.

Bäckström, Markström, Silfverberg, Rödin, Järnkrok, Lindholm, Lindblom, Djoos, Söderström, Boqvist, Svedberg, Ersson blev stjärnspelare i SHL innan de lämnade för Nordamerika

Ölund, Carlsson, Gunler blev bra SHL-spelare innan de lämnade

Även spelare som Lindstein, Strömgren,
Nordh, Tärnström har varit nyttiga truppspelare som tagits in och utvecklats på ett bra vis.

Vad har Modo lyckats utveckla i sig A-lag under samma period?

Victor Olofsson?

Annars har väl typ alla Modos juniorer misslyckas eller blivit bra för att/när de väl lämnade Modo?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Brynäs var intresserade av Ingberg Nilsson för ett år sedan, men oklart om det var till HA eller SHL. Nu är han ju en tränarfavorit i HV71, men en svaghet i hans spel är att han drar på sig många onödiga utvisningar. Tror han drog på sig tre utvisningar i anfallszonen i en av matcherna mot Brynäs.

Personligen hade jag satsat på Stakkestad istället för Ingberg Nilsson, men HV gillar ju att samla spelare på hög.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Det är inga problem att diskutera härinne om man är konstruktiv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Får ju dels även väga in skillnaden i kostnad och vad det innebär för lagbygget i övrigt. Som det ser ut har vi investerat rätt mycket i våra 11 bästa. Kan visa sig vara värt det även om kontrasten till fw 12-XX blir stor. Svårt att tacka nej till hemvändarna.

Men också att den unga och lovande inte nödvändigtvis behöver spela i en fjärdekedja. Apropå roll, dvs. Kan avlasta på andra håll. Men t ex Linus Lindblom tycker jag är högintressant i en fjärdekedja med sin storlek. Kan bli en bra breddspelare och jag tycker han redan visat fina kvalitéer som det i HA. Hugo Lejon är väl mer av typen att man ska ge chansen i en mer offensiv roll.
Kommentera