Brynäs IF

722732 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717786

Sv: A propósito de nada
Peja: Otroligt ändå att Söderström gick som nummer 11 i draften det året. Vid det här laget går det inte att se honom som något annat än en bust. Snittar strax under ett halvt poäng per match i AHL och har inte fått det att stämma alls i NHL och Arizona när han kallats upp.

Söderström går ju, lite cyniskt, att sortera in i samma fack som Philip Broberg, även om den sistnämnde kom in i slutspelet i år och spelade helt ok för Oilers. Bägge tagna tidigt i förstarundan (11, respektive 8) och inte tagit chansen alls, trots flertalet chanser. Båda står dessutom utan kontrakt nu också och är RFA:s. Även Tobias Björnfot, en back som också draftades i förstarundan samma år har ju gått dåligt där borta.

Säger inte att det är helt kört att bli en back för tredje backpar i NHL för Victor, men han blir ändå 24 år under nästa säsong och han börjar sjunga på sista versen där borta (som talang då).

Jag börjar luta mer åt att han helt enkelt inte har det som krävs för NHL-spel och att vi ser honom i Brynäströjan igen om en sådär två, tre säsonger, vilket såklart skulle vara väldigt välkommet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Alla får det ju inte att stämma tyvärr.. det jag tänker är dock att det kanske bara inte är rätt klubbadress för honom. Lite som för Adam Boqvist och hur det var för Gustaf Forsling. Något år till tror jag att Victor har i AHL/NHL. Om nu något lag tar in honom. Han behöver hamna i rätt omgivning, så tror jag att han kommer utvecklas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Om jag minns rätt var Söderström tippad att gå lägre i den första rundan men en NHL-organisation fattade extra tycke för honom och trejdade till sig ett högre draftval just för att kunna välja honom.

Det märkliga med Björnfot är ju att han hyllades stort i början där borta men har stegvis tappat sedan dess. Han var väldigt ojämn i Djurgården också. För framtiden är det värt att hålla ett extra öga på spelare som exempelvis Björnfot och Nemeth, så länge inga Stockholmslag spelar i SHL är Brynäs attraktiva den dagen de vänder hem.

Otroligt svårt att säga vad som händer med Söderström, men nog tycker man att någon annan organisation där borta borde snappa upp honom?
Kommentera