Brynäs IF

722694 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717826

Sv: A propósito de nada
landmanden: Kelleher är ännu kortare men har bortsett från sejouren i Rögle gjort det bra ifrån sig i svensk hockey. Broc Little är 1,75 m. Kevin Clark är som sagt ett annat exempel. Finns nog flera exempel genom åren. Det stämmer att NHL ofta kollar mycket på storleken när de draftar men därför ser man ofta spelare som draftats sent eller inte alls pga sin storlek slå igenom sent, Gaudreau och Martin St. Louis är exempel på det. Det är snarare ett underbetyg till NHL-lagens scouting och drafting att de fortfarande lägger så stor vikt vid storleken isf. Det är absolut inte ett säkert kort vi värvat här men att döma ut honom totalt pga längden känns som en otroligt trött take faktiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Kelleher och Little har gjort det bra, men har det gjort det lika bra i den underliggande statistiken? Storleken spelar väl inte så stor roll om man kan skjuta bra i PP, men i 5 mot 5 spelet där man inte kommer någon vart värderar jag själv det fysiska spelet mycket högre. Sen finns det alltid utstickare som man kan hitta, men rent generellt så brukar de få det tufft. Det finns ju någon anledning till varför NHL vill ha större spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Lasch och Little lär ju båda ligga högt i SHL:s totala poängliga de senaste 10-15 åren. Finns så många exempel att man egentligen inte borde prata om det som en svaghet.

Däremot kan man ju kolla på helheten i Brynäs trupp. Då skulle man önska sig mer fysik, men då framförallt på backsidan.
Kommentera