Brynäs IF

722694 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717820

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det gör nog sannolikt inte så mycket om han är tänkt för längre ner i kedjorna, men är det inte ändå en jävla chansning att plocka in en småpojke från en annan hockey? Storleken är en väldigt avgörande faktor i hur NHL-lagen draftar nuförtiden, och jag skulle inte tro att storleken är av mindre betydelse i SHL-hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
landmanden: Han klarade av att göra ett gott jobb i AHL och var en mycket uppskattad spelare bla pga arbetsinsaten varje match samt sin fart och energi plus bra i båda riktningarna.
Klarar han av att spela i AHL på ett bra sätt trots sin storlek borde han utan bekymmer göra ett bra jobb i en tredje eller fjärdekedja i SHL.
Har man som förväntning att han ska bli poängkung då luktar det flopp ser man till realistiska förväntningar så luktar det flipp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Efter ditt inlägg i modoboken där du viktar modospelare mot Brynäs spelare så går det inte att ta dig på allvar…

@JFK, som vanligt är din läsförståelse åt pipan och du tolkar inlägg efter eget huvud…. Hela anledningen till att jag tog upp True från början var för att jag anser det vara en tokchansning som är tänkt att gå högt upp i laget. Våra spelare som är tänkta att spela högt upp känns som betydligt säkrare kort.

Att jag ens skrev det inlägget berodde på att vi haft en diskussion kring bredd här och var krutet av resurser ska läggas. Jag ser hellre att man chansar längre ner i laget.

Jag ska sluta ta upp modospelare här inne för då flockas modoliderna precis som ni tycker att det gör av Brynäsare när ni tar upp våra spelare i er bok…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Kelleher är ännu kortare men har bortsett från sejouren i Rögle gjort det bra ifrån sig i svensk hockey. Broc Little är 1,75 m. Kevin Clark är som sagt ett annat exempel. Finns nog flera exempel genom åren. Det stämmer att NHL ofta kollar mycket på storleken när de draftar men därför ser man ofta spelare som draftats sent eller inte alls pga sin storlek slå igenom sent, Gaudreau och Martin St. Louis är exempel på det. Det är snarare ett underbetyg till NHL-lagens scouting och drafting att de fortfarande lägger så stor vikt vid storleken isf. Det är absolut inte ett säkert kort vi värvat här men att döma ut honom totalt pga längden känns som en otroligt trött take faktiskt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Mats Näslund gick från Brynäs till Montreal och blev en succé han fick smeknamnet Le Petit Viking...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Snackar du generellt sätt att korta och lättare spelare är sämre så har du förmodligen rätt. Men det säger inte någonting direkt på individuell nivå, det är indikationer. Sanningen är att på invididnivå så är det mycket annat som spelar in. Klart du drar den slutsatsen när du bara går in och kollar hans längd och vikt på EP. Googla lite mer om du är nyfiken, och läs intervjuer med ledare som har haft honom :)
Kommentera