Brynäs IF

722695 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2717869

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Kan säga såhär: Undantaget gör inte regeln. Jag kan göra listan hundra gånger så lång med spelare över 180cm. Det ger inte heller så mycket att ta spelare som var aktiv för 50 år då vi pratar nutid.

Det är så enkelt som att kolla på ligornas medellängd och jämföra med medellängden för män i landen med mest representerade.

NHL medellängd 185cm
Kanada medellängd 176cm
USA medellängd 175cm

Men du kanske också tror att målvakter under 175cm klarar sig bra i NHL, bara för att det fanns några på 70-talet. Jag kan säga dig att det inte finns en enda målvakt under ~ 180cm i NHL.

Hade det inte funnits ett mönster på korta spelare som blev draftat och hur ofta de lyckas slå sig in i NHL hade det inte varit en grej.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
landmanden: Du verkar inte förstå när du blivit överbevisad. Om vi tar några spelare på SuneMangs lista, Theo Fleury, Mats Näslund och Martin St Louis. Det var ju betydligt tuffare spel i NHL när dessa herrar verkade än det är idag, och då är ju ändå SHL betydligt mindre fysiskt än vad NHL är.

Att hävda att en spelare skulle få det jobbigt i SHL på grund av storleken, det känns helt enkelt som ett jäkligt dåligt argument…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Det är inte längd som gör att en spelare lyckas. Tycker hela den här diskussionen bara är skrattretande. Medellängd gör ingenting för den här diskussionen. Längd är EN parameter av många. Det är inte en garant för någonting överhuvudtaget. Precis samma som ålder är en parameter. Otroligt oseriöst att neka någon pga längd. Man kollar på bra mycket mer än så. Men vill du fortsätta leka struts med huvudet i sanden så be my guest.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
landmanden: Du kan också se det så här. Som liten spelare får man ingenting gratis. Om man får chansen i bra ligor trots att man är liten, så har man spännande egenskaper som hockeyspelare. Det är inte jättemånga små spelare i de stora ligorna, men de som är där är givetvis det av en anledning.

Det säger någonting om Bobby Trivigno att New York Rangers skrev kontrakt med honom, storleken till trots.
Kommentera