Brynäs IF

722862 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2719449

Sv: A propósito de nada
J F K:

Jo Gästrin verkar lovande men Sundqvist har högre poängsnitt i såväl J20 som J18. Och så ska man ändå komma ihåg att Brynäs spelade i J20 topp 10 med de bästa lagen och Modo i fortsättningsserien med de sämsta lagen.


Däremot tror jag att Gästrin är mer offensivt begåvad än Hillström.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Det är ju som någon konstaterade svårt att veta vem av dem som gynnats av bättre kedjekamrater eller roll. Ingen tror väl att Gästrin hade gjort lika många poäng i Hlinka-Gretzky om han inte fått chansen i förstakedjan? Sedan har Gästrin haft fördelen att vara tidiigt ute i sin fysiska utveckling. Sveriges genom tiderna bästa juniorkedja hade Foppa och Macke med sig. Ser man dem i tv-pucken är Markus långt före i sin fysiska utveckling, så han var mycket snabbare och starkare. Några år senare hade Forsberg växt ikapp och det var väl han som blev den bästa av de två till slut ändå.

Sedan kan det ändå leda längre att vara duktig offensivt då det generellt är svårare att träna upp än defensiven. Är man inte kreativ och har ett bra spelsinne är det väldigt svårt att bli en offensivt skicklig spelare, medan en bra offensiv spelare har lättare att sköta sin uppgift defensivt.

För övrigt är jag oerhört förtjust i vår back Hugo Hallin som fick pris som J18s bästa back ifjol. I minsta laget kanske, men sjukt spelsinne.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Poängsnittet blir å andra sidan inte helt rättvist att mäta med här. Säsongen 22/23 spelade Gästrin främst J18 med Modo medan Sundqvist främst spelade med U16. Senaste säsongen spelade Gästrin främst med J20 och Sundqvist främst med J18. Gästrin har dvs legat "före" Sundqvist och spelat en serie högre senaste säsongerna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg:
Väldigt olika förutsättningar. Topplag-bottenlag, roll, matchning, J20 nationell, landslag, junior och seniorhockey osv.
Det krävs en brant utvecklingskurva under 3-4 år för att få chansen och ta den.
Det visar sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Lite synd, hade velat se vad tvillingarna Östberg och Leo hade kunnat uträtta och hur de hade klarat av nivån.
Kommentera