Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2723586

Sv: A propósito de nada
Peja: Ekvationen är liksom lite svår bara.
Ganska få är tillräckligt bra för att gå från HA till en 3e-kedja i SHL. Och de som är såpass bra nyper topplagen innan vi ens hinner blinka (Lex Brandsegg-nygård).
Är tanken är fjärdekedja så väljer spelarna nog oftast att stanna i HA.
Plato som ”brunkaren” (gött nick) är inne på är kanske en av få som inte hade gjort bort sig i en tredjekedja, men även där ser nog han större nytta och utveckling i att logga 23min istid och bära BIK på sina axlar ännu ett år i HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Du tror det är svårt att hitta bättre och färdigare spelare än Lindblom och Lejon som skulle acceptera att börja som 12:e forward och jobba sig uppåt i hierarkin?

Det du glömmer i ditt resonemang kring att så många skulle tacka nej är att många som är lite äldre och har gjort sina allsvenska år går och drömmer om att få SHL-kontrakt. Dessutom har ju massvis med allsvenska spelare skrivit på för mindre roller, Ljungkrantz skrev på för Färjestad för att börja som typ 15:e forward men Brynäs skulle inte locka någon ens med en plats på 12 forwards?

Nä, där tror jag att du har helt fel. Min poäng här är också att exempelvis Lindblom och Lejon visserligen är unga, men mer etablerade allsvenska spelare är mycket bättre just nu och många av dom törstar säkerligen efter SHL-kontrakt.

På samma sätt hade det självklart gått att värva en allsvensk back av betydligt högre kaliber än Larsen och Johanesson.
Kommentera