Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2724247

Sv: A propósito de nada
Jugge: "Samtidigt är ju inte Benn en renodlat defensiv back, han gjorde ändå 22p på 39 matcher i HA."

Jag tänker inte säga emot att han gjorde poäng i HA och spelade ruskigt bra (framförallt i slutspelet). Men Bertilsson gjorde 16p i HA och har tidigare (20/21) gjort 19p på 35 matcher i SHL. Han klassas väl ändå som en defensiv back?

Sen var Benns 22 poäng, 3 mål och 19 assist vilket då även inkluderar andrapass osv. Fortfarande bra men ett bra defensivt arbete kan ju leda till smarta passningar/kontringar som våra väldigt offensiva spelare i HA utnyttjade också. Som kanske inte riktigt är lika lätt att utnyttja mot bättre och smartare motstånd i SHL (än mindre i NHL så klart). Jag tror mer att vi har användning av hans defensiva kvaliteter i SHL även om han gjorde poäng i HA.

Benn har 2 säsonger med 20+ poäng senaste 10 säsongerna.
23/24 på 39 matcher
18/19 på 81 matcher
Hade han haft offensiva kvaliteter att tala om tycker jag han borde snitta mer än 1 poäng var fjärde match även i NHL fler gånger än så.

Till och med EP skriver ju detta:
"Jordie Benn is the perfect addition to complete a team’s shutdown-pairing."

Sen försöker jag verkligen inte tona ned Benns betydelse på något sätt. Jag menar bara att jag tror (observera tror här) att vi har användning för hans defensiv mycket mer än hans offensiv i SHL, det är allt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Tänk om Persson kan växa ut till en klippa och blir den som tar Benn's plats? Drömma är gratis. :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tror en del har en felaktig bild av Söderström som back. Han har väl alltid varit en tvåvägsback, och snacket från scouter och sånt var väl mer att det var en smart rörlig back som var bra i alla zoner men med vissa frågetecken för hans offensiva spetskompetens på NHL-nivå. C och B-junior när han spelade för oss och han hoppade väl nästan över j20 så inte konstigt om det var några vågade bedömningar och lite valpighet framför egen kasse mot SHL-seniorer då. Idag tror jag att en 184 lång / 87 kilo tung Viktor med 4 AHL/NHL-säsonger i bagaget gör allt som Benn gör på isen + väldigt mycket därtill. Vilket skulle säga en del, för gillar även Benn som fan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Absolut, jag har inga problem alls med att vi främst behöver Benn för hans defensiva kvaliteter. Jag ville enbart peka på att han inte enbart är en defensiv back.

Hans mål mot Diffet i 3:e finalen och sekvensen innan som ledde fram till det (Berglund som försöker tackla Benn och flyger som en vante) är ju ren och skär hockeyporr.

Samtidigt som jag skrev igår, ZAIK tog guld med enbart en defensiv back. 2-vägs backar är framtiden, renodlat defensiva/offensiva backar får allt svårare att få kontrakt i NHL. Titta på John Klingberg till exempel.
Kommentera