Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2724245

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Söderström är en bra 2-vägs back som jag skulle ta alla dagar i veckan om han skulle vilja komma hem för en omstart. Samtidigt är ju inte Benn en renodlat defensiv back, han gjorde ändå 22p på 39 matcher i HA.

Men vi får väl avvakta och se om någon alls av Söderström eller Benn är aktuella.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: "Samtidigt är ju inte Benn en renodlat defensiv back, han gjorde ändå 22p på 39 matcher i HA."

Jag tänker inte säga emot att han gjorde poäng i HA och spelade ruskigt bra (framförallt i slutspelet). Men Bertilsson gjorde 16p i HA och har tidigare (20/21) gjort 19p på 35 matcher i SHL. Han klassas väl ändå som en defensiv back?

Sen var Benns 22 poäng, 3 mål och 19 assist vilket då även inkluderar andrapass osv. Fortfarande bra men ett bra defensivt arbete kan ju leda till smarta passningar/kontringar som våra väldigt offensiva spelare i HA utnyttjade också. Som kanske inte riktigt är lika lätt att utnyttja mot bättre och smartare motstånd i SHL (än mindre i NHL så klart). Jag tror mer att vi har användning av hans defensiva kvaliteter i SHL även om han gjorde poäng i HA.

Benn har 2 säsonger med 20+ poäng senaste 10 säsongerna.
23/24 på 39 matcher
18/19 på 81 matcher
Hade han haft offensiva kvaliteter att tala om tycker jag han borde snitta mer än 1 poäng var fjärde match även i NHL fler gånger än så.

Till och med EP skriver ju detta:
"Jordie Benn is the perfect addition to complete a team’s shutdown-pairing."

Sen försöker jag verkligen inte tona ned Benns betydelse på något sätt. Jag menar bara att jag tror (observera tror här) att vi har användning för hans defensiv mycket mer än hans offensiv i SHL, det är allt.
Kommentera