Brynäs IF

722777 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2726208

Sv: A propósito de nada
JawKee: Lustigt är hur man tänker kring spelare och att det är otänkbart att vissa inte ska spela i top 6 eller bottom 6...För mig tyder sånt prat på okunskap om lagspel. Det är prestationen på isen ellet på plan det handlar om ..Om en spelare inte duger till oavsett namnet på ryggen så ska man spela där som tränarna bestämmer att det är bäst för laget...
Kommer de från NHL o AHL är de nog väldigt vana med det tänket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Allt du skriver är en självklarhet iallafall för mig. Det är ju prestationen på isen allt handlar om. Så som jag ser det så har spelare kvaliteter för topp 6 och bottom 6. Beror på hur man lägger upp det dessutom. Att en spelare spelar i bottom 6 handlar ju inte direkt om att dom är sämre. Spelare har olika styrkor.
För mig handlar det om att maximera spelares potential. Hittar spelare kemi i en kedja så är det just det som händer. Kopacka t.ex har riktigt fina kvaliteter framåt. Ett riktigt fint öga och ett riktigt fint skott. Märktes ju tydligt förra matchen när han bänkade en målvakt genom sin onetimer som ledde till mål. Det fina är att han tvekar inte. Han skjuter. Han har hög potential och det innebär att han behöver matchas med rätt spelare. Hittar man rätt där så går ju inte det emot vad tränarna bestämmer är bäst för laget.. Det fina med Kopacka är att han har en riktigt bra arbetsmoral också och han gör allt för att ta ansvar.

Jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt. Topp 6 eller bottom 6 handlar ju om egenskaper och prestation. Ett sånt tänk går ju knappast emot tanken om lagspel och vad tränarna vill.
Kommentera