Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2728746

Sv: A propósito de nada
#33: Vårat och vårt är grundform neutrum av vår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Ja och nej. Vårat/våran/eran (erat också tror jag) användes i Sverige fram till ungefär medeltiden men är i dag 100% felaktiga att ha med i en formell text. Hade jag skrivit "våran" eller "eran" i min kandidatuppsats (skrevs efter Medeltiden slutat) hade jag blivit underkänd bara pga det. Nu blev jag underkänd för att jag inte hade nya kapitel på höger sida istället men det behöver vi inte prata högt om ;)

Sen stör jag mig själv inte särskilt mycket på att folk använder talspråk som skriftspråk i vardagen. Finns många vettigare saker att lägga energin på så länge man förstår (min bäst vän är dyslektiker och där får jag kämpa ibland). Men skulle jag rätta en text åt någon skulle jag absolut anmärka på det.

Att sen sitta och anmärka på obetydliga (alla förstår ju vad som står) skrivfel hos supportrar som tar tid av sin fritid för att hjälpa/stötta klubben kan ju jag personligen tycka är lite lågt. Om man nu vill att de ska göra ett bättre jobb kan man ju hjälpa till istället för att anmärka på det anonymt på ett forum. Tror inte de blir mer sugna på att göra saker för Brynäs om folk anmärker på sånt.

Edit: Tänker inte gå in på manus/repliker/tal här då det är en helt annan sak, där är det så klart helt okej med talspråk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Har alltid svårt att komma ihåg vad reciproka verb är för något.
Jag är egentligen en språkpolis, men har insett att man inte kan ställa för höga krav på ett hockeyforum. Jag förstår att det kan bero på dyslexi, autocorrect och diverse andra högst adekvata orsaker.
Kommentera