Brynäs IF

722763 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2728820

Sv: A propósito de nada
Gavve: det är nog såna mikrofoner dem har nu, grejen är ju att man tänker på det så mycket mer i och med att man inte har något att titta på medans man lyssnar.


Bättre dem lägger 13-15000kr och köper rejäla Shure mikrofoner direkt 😮‍💨👍🏼
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Farsang: Mycket möjligt att de har såna eller något liknande nu. Om de har såna och ljudet ändå är så här (som sagt, det går att lyssna) så är det nog annat de behöver förbättra innan ett par mikrofoner för 15k är värda inköpet (sen är det fortfarande en rätt liten kostnad för klubben, men förbättring innebär inte alltid dyrare grejer).

För mig låter det t.ex. som att de sitter på olika avstånd från mikrofonerna och det kommer inte ett par nya mikrofoner hjälpa mot. Om en person sitter på 50cm avstånd och nästa sitter 1 meter ifrån kommer ljudet bli väldigt annorlunda vare sig man har mikrofon för 150kr eller för 15000kr. Och detta gäller ju vare sig de sitter "hemma" eller tillsammans när de spelar in. Det är det första jag önskade förbättring kring (har självklart redan skrivit det till dem).

Det ovan kan så klart vara kopplat till väldigt lite redigering också. Klart att man kan lösa det mesta med bra redigering men sånt tar tid (finns en anledning till varför många som poddar tar in extern redigerare när de blivit lite större). Hur som helst ett bra initiativ och jag vet inte om någon annan klubb i Sverige (hockey) har poddcasts på detta sätt?
Kommentera