Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2729957

Sv: A propósito de nada
Scerban: Odraftad och ratad i juniorlandslagen. Håller inte i allsvenskan. Dessa spelare blir medelmåttor.

Visst, Lejon kan lyckas men varför ska vi lägga 40 k i lön på en sådan spelare när vi kan plocka in våra egna juniorer.

Karl Umegård gjorde 69 poäng varar 33 mål säsongen innan men spelar nu i ettan med hudik.

Ska det plockas in utifrån ska det vara stora talanger som faktiskt kan bidra med något.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lejon är väl lite svårplacerad. På listan nedan från januari rankades han som nummer 41 bland europeiska utespelare, vilket borde innebära en plats i åtminstone fjärderundan. Att inget lag inte tog honom antar jag beror på att insatserna i Allsvenskan under våren inte levde upp till förväntningarna. Sedan eftersom Lejon beskrivs som en spelare "helt utan fysisk dimension i sitt spel" kan man kanske anta att han är ett större prospect för SHL än för NHL. Vilket också kan finnas en uppsida i (större chans att behålla spelaren). Ove Molin blev aldrig draftad heller...

Nej, men jag är inte säker på att Lejon kommer att lyckas men känns väldigt hårt att döma en 19-åring i ett nytt lag i en ny stad efter bara några matcher. Och vi har definitivt väldigt tunt med starka forwards i hans åldersgrupp. 2007:orna är bra men knappast redo för SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: "håller inte i allsvenskan" och vad är ditt sample på det? Dom få matcherna han spelade där förra säsongen? Köper det inte. Det är du som har en väldigt pessimistisk inställning. Det kan bli som du säger, men det finns ingen garanti för det. Vi får helt enkelt vänta och se. Han kan absolut växa ur till någonting. Våra egna juniorer var inte i klass med honom. Den enda som var i närheten i poängskörd var Eric Hultgren. Stor skillnad på Region och Nationell.
Kommentera