Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2729973

Sv: A propósito de nada
Lejon är väl lite svårplacerad. På listan nedan från januari rankades han som nummer 41 bland europeiska utespelare, vilket borde innebära en plats i åtminstone fjärderundan. Att inget lag inte tog honom antar jag beror på att insatserna i Allsvenskan under våren inte levde upp till förväntningarna. Sedan eftersom Lejon beskrivs som en spelare "helt utan fysisk dimension i sitt spel" kan man kanske anta att han är ett större prospect för SHL än för NHL. Vilket också kan finnas en uppsida i (större chans att behålla spelaren). Ove Molin blev aldrig draftad heller...

Nej, men jag är inte säker på att Lejon kommer att lyckas men känns väldigt hårt att döma en 19-åring i ett nytt lag i en ny stad efter bara några matcher. Och vi har definitivt väldigt tunt med starka forwards i hans åldersgrupp. 2007:orna är bra men knappast redo för SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: I den bästa av världar blir Lejon en ny Gynge, men samtidigt dröjde det flera år innan Gynge blev SHL-redo och i slutändan levererade han i en annan klubb än Brynäs.

En tydlig svaghet som många uppmärksammat med dagens trupp är att Brynäs saknar de där yngre spelarna som verkligen pushar de äldre. Inför förra säsongen skrev Alcén flerårskontrakt med flera yngre spelare och i stort sett alla de kontrakten framstår som misstag nu. Hade varit mycket bättre att bara skriva 1 år, men samtidigt kanske några av spelarna kanske hade varit OK i HA.

Lejon är en spännande värvning på sikt, men Brynäs hade behövt en mer SHL-redo ung forward på den platsen som han innehar, och han hade behövt minst en allsvensk säsong - förmodligen fler - för att verkligen kunna tävla på SHL-nivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det var nästan så att jag satte morgonkaffet i fel strupe när jag lyssnade på slutet av sanny och Svensson podd.
Vad har Sanny emot Brynäs och deras centrar? Av alla spelare i shl så hör sanny sig runt om just Jordan.
Alcen säger ofta att det ska vara rätt person som kommer till Brynäs det räcker inte att vara bra på isen. Skulle Johan då missat detta om det var sant. Det tror inte jag. Så desperat efter en center kan inte Johan ha varit att han går emot sina egna värvningsprinciper.
Nu Jordan får du bevisa att Sanny har fel!
Kommentera