Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2730112

Sv: A propósito de nada
JawKee: Köper helt din beskrivning när du formulerar det på det här sättet. Dock kan jag tycka att den diskussionen förekommer, men då primärt av en studio i pauserna. Särskilt ju viktigare matcher det handlar om. Många matcher kommenteras endast av en person, och då finns inte möjligheten av den personen att göra en saklig analys av domaren och pauserna läggs på reklam. Sen är det alltid en värdering vad kommentator/Experterna ska lägga tid på, ytterst sällan att man vill lägga tid på domarna. Men finns absolut grund för det, så länge det hanteras på ett välavvägt sätt.

Att jämföra med NHL var inte underligt, mest hur du menade att det var där. NHL är känd för en väldigt tydlig kultur där domarna är väldigt skyddade från kritik. Så skulle det införas här skulle möjligheten att kritisera beslut bli mindre normaliserat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Kommentatorn behöver inte göra en analys av det. Utan kommentatorns jobb är ju att kommentera det den ser. Och då kan man kommentera det man själv ser. Jag tycker inte alls att det pratas om det i tvrutan alls. Det undviks snarare aktivt att prata om. Om det inte är situationer där det handlar om att döma bort ett mål eller inte.
Kan man ge spelare en rating efter matcher så kan man göra det med domare också.

I Nhl har jag ingen större koll på det där. Jag noterar helt enkelt bara att experter och kommentatorer nämner det dom ser och kan ofta vara väldigt tydliga med vad dom tycker om domarinsatsen. I Sverige vågar de knappt uttrycka sig om det.
Kommentera