Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2730104

Sv: A propósito de nada
Lemp: Får och får, man gör inte det. Spelare och tränare är en sak. Jag pratar media och kommentatorer/experter. Där är det väldigt sällan man gör det. "Hänga ut" har inte i diskussionen att göra alls, det är väldigt sällan det händer att man nämner en domare vid namn och kritiserar, jag har då aldrig sett det? Gör man inte det, då är det inte att hänga ut.
Brist på domare är så klart ett problem, men det är konstigt att man inte kan kritisera om något sköts dåligt. Jag säger inte att man ska skrika rakt ut "värdelös domare!" Utan jag menar att om någon gör ett felbeslut så ska man kunna nämna det. Om i en match domare missar att ta 5 solklara utvisningar så ska man kunna nämna det. Och nämns det mer och kritiseras mer på ett SAKLIGT sätt så ökar ju det pressen att faktiskt prestera bra. Fattar inte hur det kan vara en dålig sak.

Hur är det underligt att jämföra samma sport? Experter och kommentatorer pratar mer fritt och ärligt i NHL. Jag tycker det är något bra. Lägg av med bomulls vantarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: Köper helt din beskrivning när du formulerar det på det här sättet. Dock kan jag tycka att den diskussionen förekommer, men då primärt av en studio i pauserna. Särskilt ju viktigare matcher det handlar om. Många matcher kommenteras endast av en person, och då finns inte möjligheten av den personen att göra en saklig analys av domaren och pauserna läggs på reklam. Sen är det alltid en värdering vad kommentator/Experterna ska lägga tid på, ytterst sällan att man vill lägga tid på domarna. Men finns absolut grund för det, så länge det hanteras på ett välavvägt sätt.

Att jämföra med NHL var inte underligt, mest hur du menade att det var där. NHL är känd för en väldigt tydlig kultur där domarna är väldigt skyddade från kritik. Så skulle det införas här skulle möjligheten att kritisera beslut bli mindre normaliserat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Fattar inte varför det är OK att hänga ut spelare men inte domare?
Inte för att jag vill hänga ut någon men behandla människor lika.
Kommentera