Brynäs IF

723274 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2736371

Sv: A propósito de nada
JawKee: Djoos och Axel Andersson är bra tvåvägsbackar. Som statistiken visade är Axel rent av bättre defensivt. Det är många som lever kvar i en föreställning att man är medioker defensivt bara därför att man inte är en jättestor back med begränsad offensiv uppsida.

Det som jag tyckte kan kunde se redan på försäsongen är att ”dumpande” är svårt att lyckas med mot Brynäs. Backarna är väldigt skridskostarka och spelskickliga, de hinner oftast först på pucken och hittar lösningar ur pressade situationer. De flesta forwards måste ju ha en försprång mot en spelare som Axel för att överhuvudtaget kunna hinna komma nära honom innan han spelar vidare pucken.

Nu är det alldeles för tidigt för att fastställa att Chucky blir en succé, men jag tycker det var en IQ-befriad åsikt att han kommer floppa bara därför att Gregoire floppade i Rögle. De är ju två helt olika spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Absolut frågan är om vi är tillräckligt duktiga längst sargerna i defensiven. Finns frågetecken där med många mindre backar
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja jag håller helt med dig. Detta är något som många i mediasverige bör få upp ögonen för. Man är inte automatiskt dålig defensivt för att man besitter offensiv kraft.
Jag tycker mig ändå se att fler och fler lag går efter detta med just en hel drös med tvåvägsbackar? Eller har jag fel? Absolut kan det ju krävas någon defensiv försvarsgeneral också. Men Bertilsson har vi ju iallafall. Självklart är inte vår backsida perfekt, men för att vara "nykomling" känns den ju rätt makalös.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror du är väldigt rätt på det här, våra puckskickliga backar känns som en stor nyckel till spelövertaget igår. Annat var det på Jörgen Sundqvists tid (kärlek till honom). Det var något jag lyfte mycket på den tiden. Helvete vad trygg man känner sig med särskilt Söderström och Dasto på isen. Lägg sen till Djoos på det. Sen en helt ok grundnivå på övriga spelaktuella backar i det avseendet också.

Vad som dock känns som ett litet problem nu är att vi har ganska långsamma forwards i topp 2-linorna. Märktes extra när vi var pressade i period 2 mot Linköping. Då är det Trivigno, Kopacka som kan bryta mönster. Indrasis har svårt att komma loss, blir ikappåkt och tvingad att göra sina svåra grejer. En del av mig vill, precis som jag var inne på tidigt på försäsongen i mina startformationer, splittra på Kopacka och Trivigno för att få in mer speed bredvid t ex Silfverberg. Men vore dumt att bryta med Trivi-Jack nu, de är väl vår förstakedja i nuläget. ;-)

Tror ändå att topp 2-kedjorna kan få mer space och få ut mer av sitt spel på hemmaplan. Och målchanser har ju inte saknats.

I övrigt: Fascinerande hur svårt det är att bryta momentum i SHL.
Kommentera