Brynäs IF

723300 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2736550

Sv: A propósito de nada
bradberry: "Förhoppningen är att denna puckskicklighet på backsidan oxå, likt igår ska hjälpa laget defensivt, även när man ställs mot starkare kort än Örebro…"

Jag håller med. Men jag vill också mana till försiktighet till att tro på för mycket och/eller få någon slags hybris även om det såg bra ut mot Örebro (och ibland mot LHC också).

Det är ju Örebro, Malmö, Modo och kanske HV (i och med alla skador) jag hoppas vi kan ha bakom oss när säsongen summeras (Jag hoppas alltid på Leksand också men man måste ju vara realistisk). Men huvudsaken är fortfarande att vi håller 2 lag bakom oss som jag ser det. Det är liksom kanske inte säsongen där vi ska spöa FBK i 4 raka matcher i slutspelet utan säsongen där vi ska vara nöjda med att slippa kvala och där vi får vara överlyckliga om vi klarar oss till play-in och tar vi oss väl dit kan allt hända.

Det är lätt att bli lyrisk och bara "hänga med" i glädjen när Brynäs vinner och det ser ut som det gjorde i går. Så även för mig! Ser otroligt mycket fram emot Frölundamatchen i morgon för att se hur det ser ut mot lite bättre motstånd än Örebro.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Vi kan i alla fall konstatera att Brynäs bygger för att bli ett topplag inom några få år. Det syns på spelidén tränarna infört sedan ifjol och som präglas av stort puckinnehav, rörliga och tekniska, passningsskickliga spelare. Det syns även på de spelarprofiler vi värvat i sommar och då pratar jag inte bara om namnkunniga hemvändare med NHL-rutin i bagaget, utan även vilken typ av spelare vi värvat.

Speciellt gäller det för backsidan där många av er är inne på puck- och skridskoskickligheten. Brynäs har värvat fyra otroligt spelskickliga backar inför SHL-comebacken - jag räknar även Axel A hit, ansedd av många en av de backar med bäst skridskoåkning och spelsinne i HA (dessutom med bra underliggande defensiva siffror).

För övrigt har Alcén även värvat forwards med kompletterande spetskompetenser, t ex Trivigno med sin intensitet och enorma arbetskapacitet som kompletterar de övrigas kompetens i "tredjekedjan", vilket på liknande sätt kan sägas om övriga tre forwardsvärvningar för topp 6 (Silfver, Lindblom och Schroeder), som kompletterar Larsson, Indraşis och Rödin med hårt jobb, smartness, rutin, mm.

Nu får vi hoppas att forwardssidan och Källgren håller sig borta från skador i höst så vi får fortsätta resan Brynäs inlett mot att bli ett lag att räkna med i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Man ska väl aldrig önska andra olycka, men det är klart att det vore bra för "oss andra" om HV71 kollapsade under säsongsinledningen och blev cementerade i botten.

Örebro verkar egentligen bara vara bra i powerplay.

Malmö och Modo är svårbedömda, ska bli intressant att se hur deras säsonger fortsätter att utveckla sig.
Kommentera