Brynäs IF

723305 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2736564

Sv: A propósito de nada
Vi kan i alla fall konstatera att Brynäs bygger för att bli ett topplag inom några få år. Det syns på spelidén tränarna infört sedan ifjol och som präglas av stort puckinnehav, rörliga och tekniska, passningsskickliga spelare. Det syns även på de spelarprofiler vi värvat i sommar och då pratar jag inte bara om namnkunniga hemvändare med NHL-rutin i bagaget, utan även vilken typ av spelare vi värvat.

Speciellt gäller det för backsidan där många av er är inne på puck- och skridskoskickligheten. Brynäs har värvat fyra otroligt spelskickliga backar inför SHL-comebacken - jag räknar även Axel A hit, ansedd av många en av de backar med bäst skridskoåkning och spelsinne i HA (dessutom med bra underliggande defensiva siffror).

För övrigt har Alcén även värvat forwards med kompletterande spetskompetenser, t ex Trivigno med sin intensitet och enorma arbetskapacitet som kompletterar de övrigas kompetens i "tredjekedjan", vilket på liknande sätt kan sägas om övriga tre forwardsvärvningar för topp 6 (Silfver, Lindblom och Schroeder), som kompletterar Larsson, Indraşis och Rödin med hårt jobb, smartness, rutin, mm.

Nu får vi hoppas att forwardssidan och Källgren håller sig borta från skador i höst så vi får fortsätta resan Brynäs inlett mot att bli ett lag att räkna med i SHL.
Kommentera