Brynäs IF

723775 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2738237

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller med gällande det här med importer. En spelare som kommer utifrån kan ju ändå få Brynäshjärta och bli väldigt omtyckt i föreningen över tid (alltså inte bara omtyckt för att de gjorde en bra säsong). Greg Scott är ju också en import även om han nog snarare räknas som en del av inventariet så länge som han spelat i Brynäs (9 säsonger tror jag det är i år).

Tror en sån som Bobby skulle kunna bli väldigt omtyckt och göra det bra i Brynäs över tid om det fortsätter se ut som det gör. Förutsatt att han inte väljer pengar i Schweiz eller får ny chans i NHL (det tvivlar jag på). Och detta är bara ett exempel, D'Astous kan vi ju se som vår nya utländske storback (över tid) som vi knappt haft sen Ryan Gundersons dagar (6 säsonger i Brynäs för Gunderson).

Tror inte man får mer klubbhjärta med en svensk spelare utifrån än vad man får av en utländsk spelare alla gånger. Kanske till och med tvärt om ifall det är så att svenska spelaren i fråga är uppvuxen i en annan klubb. Jag tror inte det finns något rätt eller fel så länge man går efter spelare som passar in i laget vilket är något Alcén trycker mycket på i intervjuer också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Svenska spelare är generellt dyrare än importer. Om du kan pricka rätt med importer kommer du att få mer för pengarna. Kopacka, Bobby och D'Astous är nog väldigt prisvärda den här säsongen. Utan att veta gissar jag att D'Astous är i samma prisklass som typ Calle Själin och Jesper Pettersson.

Hemvändar-temat är kul för oss supportrar, men det är verkligen ingen oändlig spelarpool. Nu är många redan hemma, så kommer finnas färre hemvändare att värva kommande år.
Kommentera