Brynäs IF

724922 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2743522

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Gavve: Checking to the head men bara två minuter eftersom den skedde rakt framifrån och inte med stor kraft, tror jag domaren sa i direktsändningen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Peja: kan ha fel nu men pratade dom inte om charging för 2:an, ”tackling med onödigt mycket kraft” i direktsändning.
Låst ämne

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Peja: Tack! Då bedömde domarna den alltså som oavsiktlig och/eller att den skedde p.g.a. dålig timing. Där borde det stannat enligt mig (och domarna uppenbarligen). Det är en tackling som tar i huvudet och då ska det vara 2 minuter enligt regelboken (minst) vare sig vi tycker den tar olyckligt eller ej.

"En kroppstackling som träffar i huvudet ska dock bli föremål för Illegal check to the head. Om detta är oavsiktligt och mest följd av dålig timing ska mindre straffet utdömas."

Kravet för Match penalty (om detta inte ändrats nyligen då detta skrevs för något år sedan av SHL själva):
"om tacklingen är vårdslös eller våldsam, utförd avsiktligt och respektlöst, ska match penalty utdömas. 5+game misconduct har tagits bort. Tanken med detta är att alla vet om att en tackling i huvudet innebär en skaderisk. Att således avsiktligt eller med likgiltighetsuppsåt tackla någon i huvudet ska anses vara ett försök att skada och således ska match penalty utdömas och spelaren ska anmälas till disciplinnämnden."

www.shl.se/article/oc9uakqtl-403dd/tomas-thorsbrink-om-regelandringar-till-shl-2021-2022

Och jag vet att det är andra som anmäler i dag men rekvisiterna tror jag fortfarande gäller.
Låst ämne

Sv: Matchtråd: Växjö - Brynäs 2024-10-05
Peja: Alltså när ex Bertilsson försöker få stopp på motståndaren genom en sån här tackling så blir det ju en chansning. Det kan ju bli en tvåa. Han vet ju inte hur mottagaren kommer göra. Kanske blir det en tvåa och sätter laget i skiten. Bäst att avstå.
Låst ämne