Brynäs IF

724982 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2743881

Sv: A propósito de nada
dempa: Jag börjar se vissa likheter mellan den här säsongens Modo-lag och Brynäs-laget som degraderades.

Utifrån får man intrycket av att laget inte är i mental balans och att man inte spelar för varandra. Laget kan helt plötsligt kollapsa under perioder av matcherna. Flera av nyckelspelarna kör sologrejer utan att involvera medspelarna. Sportchefen överskattar flera av nyförvärven som har fått för stora roller. En klubbdirektör som helt plötsligt hoppar av. Och det finns olyckliga yttre faktorer som säkerligen skapar mentala påfrestningar för truppen.

Det som talar för att Modo ska kunna lösa situationen är att ni har kontinuitet i den sportsliga ledningen "Hinkens" färdigheter som sportchef på SHL-nivå verkar vara begränsade, men det inger ju ändå en trygghet att ha kvar samma person på posten i flera år. Karlin framstår som en problemlösande tränare som kapabel att hitta vägar ur knipor - men någonting säger mig att den här säsongen blir hans största prövning hittills.

En annan faktor som talar för Modo är att ni har flera spännande juniorer som skulle kunna utvecklas och bli injektioner i SHL-laget under säsongen. Det är ni visserligen inte ensamma om, men ni har ju flera som objektiva scoutar rankar relativt högt inför kommande draft(er).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Det du beskriver stämmer väl ganska mycket in på Leksand också? Lite kaos i organisationen där också (som det var i Brynäs menar jag) med många viljor som drar åt olika håll. Team Tjomme och Team någon annan. Fans (där de hänger) bråkar typ med varandra. Ejendal har drivit Leksand som lag framåt och Leksand har typ ingen egen marknadsavdelning och nu är pengarna slut (enligt supportrarna, jag har ingen koll).

De blandar verkligen lysande sekvenser med rent horribla sekvenser. De släpper in nästan 4 mål per match. De har ETT PP-mål på 18 försök. De har dragit på sig 29 stycken tvåor på 7 matcher (vi har 13 på 6 matcher). De har nästan sämst SG% (Skottförsök som blir mål), bara Modo är sämre.
I Goalkeeping efficiency är de sämst på 86.93% och 3.63 i GAA (säsongen vi åkte ut var vi sämst på 87.48% och 3.24 i GAA).
Leksand är också näst sist i vunna förstaperioder, näst sist i vunna andraperioder och tredje sist i vunna tredieperioder och sen sist i OT-vinster. I totalen är Leksand sist (de vinner 13% av sina perioder). Vi har 35 som jämförelse och Modo har 21. Rögle ligger näst sist på 16%.

Och Leksand har inte så mycket att skylla på (inte Modo heller) jämfört med Rögle och HV som har massa skador. Sen är ju inte skador synonymt med att det går dåligt (Skellefteå t.ex.) men saknar man spelare är det klart att det kan påverka resultatet om föreningen i sig inte mår helt hundra.

Väldigt tidigt på säsongen och jag tänker inte säga bu eller bä om något lags slutplacering då vad som helst kan hända (i.a.f. inte förrän alla mött alla en gång). Men hade jag varit leksing hade jag i.a.f. oroat mig ordentligt för både det sportsliga och det runtomkring. Som jag ser det är Modo en mycket stabilare förening där de flesta vill åt ungefär samma håll (ingen jämförelse mellan lagen) vilket talar till Modos fördel. Sen tror jag inte något lag riktigt kommer bli avskuret så som Oskarshamn blev förra säsongen. Kanske inte ens så avskuret som HV blev (12 poäng till ingenmansland).

Det enda jag kan säga är att jag egentligen inte vet något alls om hur det kommer bli och att jag säkert får äta upp vissa saker jag sagt under säsongen när man summerar den i slutet.
Kommentera