Brynäs IF

724972 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2744100

Sv: A propósito de nada
Tycker nästan det är knäpptyst om Brynäs inledning. Specifikt tyst om matchen mot topptippade Frölunda och matchen mot FBK. Är det någon sorts regel att man inte i media får prata om Brynäs när vi gör det bra? Förutom o hockeymorgon då. Absolut, det pratas om Chucky men inte mer än så. Väldigt tråkigt. Skönt dock att höra att Sanny och Svensson är på våran sida.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: ” Tycker nästan det är knäpptyst om Brynäs inledning”

Vi ligger två poäng bakom skräplaget Örebro så att det tystnat en del kring laget är kanske på sin plats.
Nu är det hårt jobb som gäller kommande 10 omgångarna och förhoppningsvis ett poängsnitt på 1,4-1,5 över dessa 10 matcher. En medial hyllningskör och lite sköna lirare är det sista vi behöver just nu.
Lite extra PP-träning vore på sin plats också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Sanny & Svensson har väl tokhyllat Brynäs och Alcén? Och andra spelare i klubben också (Chucky främst men i dag nämndes Djoos och Söderström också). Sen har väl Kopacka varit med i veckans lag redan och också hyllats som en riktigt bra värvning av Alcén. Pratades om att Alcén i stort sett inte misslyckats med en enda värvning sen vi åkte ned. Han och Svedman har hyllats mycket och är väl flera som säger att vi ska hålla i dem hårt. Ludvig Persson fick en ordentlig hyllning också i dag efter FBK-matchen. Bobby har ju Hockeynews pudlat om redan efter citatet om 50 Hockeyettanspelare som gör det bättre.

Sen är det klart att det är lättare att skriva om klubbar i "kris" då det genererar mer klick. Lättare att sparka på någon som redan ligger. Att det skrevs mer om oss förut var väl för att det stormade mycket kring klubben. En välmående mitten-klubb (för tillfället) som går bra (sett till förutsättningar, inte FBK/SAIK-bra) är nog inte så himla intressant att skriva om i riksmedia (självklart alltid intressant för GD).

Det skrivs väl ungefär lika mycket om alla andra lag som det går okej för. Hur mycket skrivs det om Örebro? Timrå (utöver Kapanens vara eller icke vara)? Växjö? Malmö? Alltså andra klubbar som gjort det bra i inledningen men också är "mittenlag" (brett begrepp här) för tillfället. Det skrivs och pratas väl mer om botten och topplagen och så tror jag det alltid varit. I HA var ju vi laget man skulle slå och tidigare säsonger var vi bottenlag, därför kanske det skrevs mer om oss förut.

Sen tror jag det kommer skrivas väldigt mycket om Brynäs över tid om det är så att vi tar oss till play-in/slutspel då vi var ordentligt nederlagstippade (inte åka ur men kvala/ingenmansland). Och det är nog inte för att vi är Brynäs utan för att statistiken (just nu) pekar på att vi kommer vara bästa nykomlingen någonsin (notera, just NU).

Just nu är det väl svårt att dra några riktiga slutsatser efter bara 6-7 matcher och underliggande statistiken ändras väldigt snabbt från match till match. Tycker överlag det skrivs och pratas rätt lite om SHL (i tidningar, menar inte poddar) om man inte kollar lokaltidningar. Vill man läsa mer om Brynäs får man läsa GD, vill man läsa om Modo läser man "deras" tidning osv. Ofta väldigt intressant att läsa artiklar där reportern är från "andra sidan" efter en Brynäsmatch tycker jag.

På tal om att sparka på någon som redan ligger, Leksand som klubb verkar inte må bra alls:
www.falukuriren.se/2024-10-07/snoozefest-fran-norra-sta-samsta-klacken-nagonsin/
Insändare som klagar på att Leksandsklacken blivit sämre ("sämsta klacken någonsin"). Inte ens det är de bra på för tillfället (de har urusel statistik också menar jag bara). Leksands läktarkultur är väl något de varit kända för senaste åren.

"en 60 minuters snooze-fest där spridda skurar av ståklacken försöker hålla igång någon sorts ramsa där ingen hör vad som sjungs"

""ultras" som står och hytter med näven mot spelarna efter matcherna vid förlust."
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det är för tidigt. Vi har gjort 13 mål mot FBKs 30. Om ett antal matcher kan det se helt annorlunda ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Är det så tyst verkligen? Tycker det snackas en del om oss här och var. Är ju 13 andra lag i ligan så lite måste det ju snackas om de andra också.
Kommentera