Brynäs IF

725726 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2746661

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
mk: Jag vill börja med att säga att jag håller med om att det ser så ut. Men vill också säga att vi (innan gårdagens match) gjort det bra med A och B-chanser enligt de som har koll på statistiken (minns ej vilken podd/kanal som pratat om det). Har för mig att vi kommer till fler farliga chanser än vad vi släpper till (tror Frölundamatchen var enda undantaget) i varenda match (vet ej statistiken för i går heller).

Och visst är det trist att det ser ut som att vi inte gör några mål direkt (2 framåt i snitt ungefär). Men vi är också enda laget som har 9 ramträffar (dessutom bara på 7 matcher när de andra spelat 8). Med lite mer tur hade vi kunnat göra 5-6 fler mål (alltså ca 1 per match) då det finns lag som bara har 2-3 stycken.
Åt andra hållet (mot oss) har vi bara 2 ramträffar istället.

En annan intressant statistik jag såg nu är att vi har blockerat pucken (målvakten alltså) totalt 47 gånger. Motståndarna har under Brynäs matcher å andra sidan blockerat pucken 70(!) gånger. Att jämföras med t.ex. HVs 92 blockeringar och 46 motståndarblockeringar. Även om detta inte säger allt (speciellt inte exakt antal då vi spelat en match mindre) tycker jag det ändå är en indikation på att vi får in pucken mot mål (betyder inte farlig chans för det så klart). Vi är näst bäst i den statistiken (SAIK har 47 egna och 74 motståndarblockeringar men med en match mer spelad). Tyckte bara det var intressant att man mäter den statistiken också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Gavve: Angående statistik. Hockeysiffror är gudalikt för detta.
Välj match uppe till vänster och få ut all relevant statistik. Igår hade vi xGF (förväntade gjorda mål på de chanser vi skapade) på 2.20 medan Leksand låg på 1.80, ett CF på 63 (skapade chanser framåt) och CA på 36 (chanser emot).
Rent statistiskt spelar vi bra och gör mer mål än Leksand.
Jag vet att folk avskyr statistik och allt det står för men dagens hockey är databaserad. Liten tröst i en allmänt jobbig dag :(
Kommentera

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Gavve: känslan igår var att vi snurra med puck, sköt utan trafik från blå men där Leksand hade hetare chanser. Så jag vet inte, var inte första matchen heller. Vi känns inte farliga bara.

Sen om det är spelarna som inte håller, är bekväma eller om det är ett taktiskt upplägg att spela så långsamt och långt ifrån mål vet jag inte.

Tycket också vi ofta tappar bevakning i egen zon när motståndarna får till ett bättre pucktempo.

Vi har nog fått de poäng vi förtjänar även om vi som sagt inte är utspelade i matcher. Men bara för det förtjänar vi inte mer nu. Motståndarna lär ju sig också att det knappast är någon panik att vi har pucken.

Och dessa backskott. Inte nog med att vi är långt från mål och inte har trafik. De kan ju inte träffa målet!
Kommentera

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
Gavve: Statistik ljuger aldrig..
Men den med att målvakt blockerar. Den är djupare, hur vill lagen spela? Vill man ha zonstart med tek?
Schröder kom in i zon igår och sköt rätt i magen, såg ut som han ville ha tek, visserligen i andra så det är långt att byta.
Men när Brynäs i mitt tycke bygger på att antingen runda mål eller komma in på främst högerkanten och vända upp på back som ska då helst skjuta.
Är det mest effektivt?
Jag vet inte, har inte den kunskapen.
Men man blir lätt sne när man ser samma typ av anfall för ofta och det inte leder till något alls.

Där har tränarna en uppgift att lösa.

Oskar fick ändå ut mer i kämpande och spel igår tyckt jag. Även nära mål.
Sen måste Kopacka träffa mål i PP. Skjuter han och missar så är ju pucken ur zon varje gång. Liite irriterande..
Kommentera