Brynäs IF

725736 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2746701

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
lapad: Jag tycker absolut att vi ligger alldeles för mycket på utsidan och snurrar runt eller bara kör backskott från blå. Tycker ändå det blir tydligt när det bara är Silfverberg och Kopacka som gör mål i princip, dessa spelare är ju snipers, duktiga prickskyttar som gör mål där det nästintill inte ska gå att göra mål, men dom siktar bra och har skarpa jäkla skott.
Det jag tycker ändå blir lite tydligt är att vi inte vågar gå in i obekväma områden och grisa. Vi behöver mer grismål. Syns ju framförallt på Rödin, nu vet jag att han har haft en förmåga att snurra och snurra och hålla i pucken men det slår ju över till något negativt tyvärr. Snurra lite får han gärna göra, men sen bör han VÅGA svänga in framför mål eller i en lurig vinkel och knäppa till med ett skott.
Jag tycker att både Oskar och Larsson är villiga och duktiga på att placera sig framför kasse och böka lite, Ölund är väl även han på samma sätt. Det måste vi ju ta vara på. Måste våga gå in och grisa och LITA på våra backar så länge dom är positionerade på blå.

Jag är helt övertygad om att det är nyckeln. För hittills har det nästan bara kommit till antingen riktiga stilmål av Kopacka och Silfverberg eller så har vi fått mål på kontring med t.ex 2v1:or.

Man känner att man saknar Chucky som faktiskt är otroligt duktig på att VÅGA åka in och han bryter även mönster väldigt bra. Kanske räcker det med att en spelare gör så, så hakar de andra på.

Tycker Schroeder har bra kvalitéer men han kan inte driva en kedja känner jag, där behövs Oskar eller Rödin som driver på den. Schroeder är bra på tekning. Men hans defensiva stats är väl inte särskilt bra kanske.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Leksand 2024-10-10
JawKee: Saknas playmaker till Rödin, Schroeder har failat på den punkten. Och du säger det ju själv, en center ska driva en kedja. Och det gör han inte. I min bok är han alldeles för bekväm, tar inte jobbet.

Det syns att han är skicklig, och gör ganska få misstag. Men jag saknar drivet och kampviljan.
Kommentera