Brynäs IF

726334 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2753370

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Man behöver inte alls vara okunnig enligt mig, bara för att man inte håller med mig om Söderström.
Anledningen till min okunnighetskommentar var det här uttalandet från Tigerhjärta:

"Spelar väl ingen roll att han är mer kunnig än oss sofftyckare, han kan väl uppfattas som en besserwisser ändå.."

Om man som sofftyckare nu tycker att ex Söderström är mer kunnig än en själv, så blir det ju lite fjantigt att samtidigt klassa honom som en besserwisser.
Jag menar, ordet "besserwisser" betyder väl i praktiken nån som vet och kan bättre än nån annan. Ex att Söderström vet och kan bättre än en sofftyckare som du, jag eller nån annan likvärdig härinne... :-))
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag lägger en till kommentar kring besserwisser som fått alldeles för stor plats här inne. Det blir ju inte bättre av att nya personer, likt du Huge, ska börja dra upp det igen när vi övriga som startade diskussionen slutat.

Det började med att Peja sa att någon borde kommentera att Fredrik Söderström ofta påtalat i podden att nordamerikanska spelare minsann inte kan spela långt ner i laget. Dom måste vara stjärnor och lysa starkast, annars fuckas lagharmonin upp. Uppenbarligen totalt fel när du tittar på spelare som Scott och Vesel som t.o.m. varit stjärnor.

Så där har uppenbarligen Söderström totalt fel. Anledningen till att jag tycker att han är en besserwisser är att han ofta inleder sina meningar med: ”Så här är det…”. Som att hans åsikter skulle vara någon form av absolut sanning… Det är drygt om något. Jag har inte sagt ett skit om hans hockeykunnande..

Kan du/vi släppa det här nu?…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Jag menar, ordet "besserwisser" betyder väl i praktiken nån som vet och kan bättre än nån annan.”

Betyder nån som TROR sej veta bättre än andra. Dvs. funkar nog rätt bra på oss alla härinne.

Äh, JawKee hann före.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag vill bara sticka in med att, definitionen av besserwisser är kanske precis det du säger. Men jag har flera gånger i livet varit med om att jag träffat på människor som har samma beteende som en besserwisser bara det att dom TROR att dom kan allt och vet allt, när det inte alls är så. Jag tror det är nyckeln här.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Vad är det för Söderström ni diskuterar? Danne?
Kommentera