Brynäs IF

726245 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2757826

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
Silfverkroken: Jag känner mig lika kluven till Kopacka, men antar att det måste finnas utrymme för artister. I grunden tycker jag spelare måste bidra med mer än bara "skjuta på mål". Nu råkade det gå vägen igår på en målvaktstavla, men jag vill hellre se att han passar i PP istället för att bara slänga iväg ett gäng ganska kassa skott. Gillar inte heller att han fiskar, är stillastående i egen zon för att kunna sticka.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
Brynäsgubbe: "Jag känner mig lika kluven till Kopacka, men antar att det måste finnas utrymme för artister. "

Det är ganska intressant ändå att vi sitter och hittar fel på så många spelare. Efter 12 omgångar leder Kopacka både interna mål och poängligan och har bra +/- och ändå ska det hittas fel och ifrågasättas.
Visst får man tycka annorlunda än mig, men jag undrar när man ska vara nöjd.
Låst ämne

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
Brynäsgubbe: De mål Kopacka gjort har ju i stort sett samtliga varit väldigt viktiga, som det igår. Tycker inte heller att vi har ett problem med för svag defensiv. Vårt problem är väl snarare att vi får ut lite för lite av vår offensiva zontid så därför tycker jag att vi har råd med en spelare som är lite svag i egen zon men har riktigt bra spets i anfall. Sen har ju karln lika bra +/- som Silvferberg så kedjan som helhet bidrar verkligen till att vinna matcher (=offensiven sker inte på bekostnad av defensiv).

Vad gäller pp måste vi förstås lyfta oss men det är nog en inte alltför vågad gissning att Kopackas order är att skjuta när han får pucken i läge för skott. Ser det därmed som lite av de andras ansvar att bygga spelet för ett effektivt direktskott. Tror vi behöver trycka ihop boxen lite genom att spela runt så att när passningen kommer från point den kan färdas längre och i annan vinkel.

Jag kan också tycka att när Kopacka skjuter så borde backen på vänster sida direkt gå ut mot sarg för att fånga eventuella skott som går i rundeln och sen ut. Chansen är väl ca 50 % och det är lite irriterande att se att den allt som oftast rinner ut.
Låst ämne