Brynäs IF

726248 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2757883

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
honken21: Jag sitter och räknar hur många chanser Indrasis skapar i båda riktningarna. Gjorde samma sak med Palve. Det är inte helt enkelt att mäta, men hittills är det sällan matcher där Indrasis skapar mer åt Brynäs än åt motståndarna. Då gör jag också en slags kalkyl att varje boxplay innebär två målchanser för motståndarna, men tar endast med det i kalkylen om utvisningen är onödig och korrekt, som Indrasis utvisning var igår.

Förra säsongen kunde Indrasis dominera många motståndarbackar i en mot en. Den här säsongen blir han dominerad i samma situationer eftersom de han ställs mot är bättre. Nu på slutet har han i princip slutat försöka ta initiativ och komma förbi, och står där därför ofta helt stilla med pucken och letar passningsalternativ. Just eftersom han står stilla själv blir dock passningarna ganska lättlästa.

Det som han har behärskat bra i SHL är att bidra till långa anfall i offensiv zon. Han har också hittat en del bra passningar i powerplay även om inte sker i närheten av lika frekvent som i HA.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
Peja: Tror Indrasis skulle kunna anpassa sitt spel bättre till SHL med tiden. Hoppas i alla fall det. Alcén känner nog ingen panik med att jaga ersättare till honom när laget går som det gör. Finns rum för tålamod. Men hittills har han inte varit bra. Tror Gällstedt & Co vill fortsätta göra allt för att behålla lugnet i gruppen också med kontinuiteten.

PP-problemet har delvis gått hand i hand med Indrasis. Men nu gick väl D'Astous ut till höger på Indrasis plats när Djoos klev in? Lär bättra en del. Kan tycka att Rödin kan få den rollen i den andra formationen. Kopacka skjuter på allt och det behöver man kanske inte bromsa, men han behöver skjuta smartare. Lägre och träffa mål oftare. Suga in och leta luckan ibland istället för direktskott i bröstet på täckande back, alt stenhårt i plexit och ut ur zon.

Så het som Trivigno är, så kanske man borde testa honom i PP också. Även om egenskaperna lämpar sig mer för andra moment.

Finns ju fin potential i PP med de spelare vi har, och med Djoos in, stort sparkapital där. Rätt otroligt att vi gått så bra utan ett fungerande PP.
Låst ämne