Brynäs IF

726248 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2757879

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
Uppenbart att de som säger att Indrasis har varit bra, bara tittar på poängen. Har man sett matcherna så vet man att han har varit usel. Poängen har varit gratispoäng via bra lagkamrater. Många andra hade fått betydligt mer uträttat i det sällskapet han har.

Men det, och PP, är väl å andra sidan det enda som bekymrar just nu. Vi har det bra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
honken21: Jag sitter och räknar hur många chanser Indrasis skapar i båda riktningarna. Gjorde samma sak med Palve. Det är inte helt enkelt att mäta, men hittills är det sällan matcher där Indrasis skapar mer åt Brynäs än åt motståndarna. Då gör jag också en slags kalkyl att varje boxplay innebär två målchanser för motståndarna, men tar endast med det i kalkylen om utvisningen är onödig och korrekt, som Indrasis utvisning var igår.

Förra säsongen kunde Indrasis dominera många motståndarbackar i en mot en. Den här säsongen blir han dominerad i samma situationer eftersom de han ställs mot är bättre. Nu på slutet har han i princip slutat försöka ta initiativ och komma förbi, och står där därför ofta helt stilla med pucken och letar passningsalternativ. Just eftersom han står stilla själv blir dock passningarna ganska lättlästa.

Det som han har behärskat bra i SHL är att bidra till långa anfall i offensiv zon. Han har också hittat en del bra passningar i powerplay även om inte sker i närheten av lika frekvent som i HA.
Låst ämne

Sv: Brynäs - HV71 2024-10-24
honken21: Snacka om överdrivet. Börjar låta som snacket om Alcén förra säsongen. Allt han gör bra är tack vare någon annan.
Nä. Gör man poäng så gör man något rätt. Man kan inte ha "tur" varje gång. Han är inte usel alls, han har uppenbara brister, men han har även uppsidor.
Jag säger inte att han har varit bra, men jag säger att han inte varit usel. Han har gjort det ok.
Låst ämne