Brynäs IF

726302 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2759835

Sv: A propósito de nada
Samsung: "Att en back med 20+ is/match är inne på 0.9 mål bakåt på 6 backar är inga siffror som är spektakulärt dåliga."

Nu har dock Kinnvall och Bertilsson inte 20+ i istid i snitt så det argumentet blir ju lite fel här. Båda ligger på strax under 20 (19:48 och 19:31).

Men jag förstår vad du menar och jag säger inte emot på något sätt. Det är inte dåliga siffror om man bara tittar på dem så. Men om man jämför dem med våra andra backar som istället släpper in väldigt få mål (på mer istid) är det ju intressant att titta på varför. Samt att backarna under (främst Axel jag tänker på) inte heller släpper in lika mycket trots att han har nästan lika mycket istid.

D'Astous: 23:16 (3 bakåt)
Söderström: 23:06 (3 bakåt)
Kinnvall: 19:48 (12 bakåt)
Bertilsson: 19:31 (10 bakåt)
Djoos: 18:02 (0 bakåt)
Axel: 17:50 (5 bakåt)
Lindstein: 14:18 (4 bakåt)

Tittar man på dessa siffror så tycker jag inte man kan säga att det är istiden som påverkar resultatet. Även om deras antalet mål bakåt är bra ändå (det säger jag som sagt inget om) så sticker det ut en hel del i Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: 19.48 och 20+ är väl ingen skillnad som gör "att argumentet inte håller".

Det blev , vad, 1% fel marginal från min sida. Ledsen för det.

Du lär bryta ner det mer.

Dom andra backarna har matchfrånvaro.

Kinnvall och Bertils är stöttepelarna, dom Gälla oco känner bäst och har störst tillit till från start tex, med tanke på förra säsongen.
Kan ha fått startat i många defensiva situationer och minuterna kan vara massor av defensiva istället för offensiva för tex Lindstein.

Hur många Def tek har dom mot övriga?

Matchas dom mot motståndarnas 1-2 linor/kontra övriga?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Jag tänker att, trots detta så är det ingen katastrof i Brynäs defensiv, även om statistiken talar för att Berra och Kinnvall inte gör det särskilt bra så gör dom mycket bra också. Däremot är det väldigt intressant att ta upp och diskutera.

Jag tänker också lite på vilka skeden i matchen som man sätter in Berra och Kinnvall? Använder man det backparet på något speciellt sätt? Används dom när andra laget går på push?
Eller används de bara tillsammans med Silfverberg - Larsson - Indrasis, och är det då hela femman som gör ett dåligt jobb i det defensiva? Eller sker dessa mål vid tillfällen då byten sker och backarna stannar en stund till? Omöjligt att se detta i statistiken kanske, men om resterande spelare i samma femma har helt andra siffror i +- så kan det kanske vara en indikation på det?


Jag tror du delvis svarade på min fråga med ditt senaste inlägg, om det inte finns något mer att tillägga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Skulle väl ändå säga mer att det där är vansinnigt bra siffror för övriga backar snarare än att Bertilsson och Kinnvall varit vansinnigt dåliga. Som backpar i tredje och ligga runt +/- 0 kan jag leva med. Vill tro att deras istid kommer minska iom att Djoos är tillbaka.
Kommentera