Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Lite nostalgitripp...

459862 · » Till forumet


Sv: Lite nostalgitripp...
Lumber Jack: Som sagt så såg jag finalen på kabelkanalen och slapp då oljud och annat störomål. Dock var ju kommentarorerna och sändningarna på SVT väl värda att sätta i första rummet. Men sport av den viktiga sorten har sällan gjort sig speciellt bra i efterhand som jag ser det. Här motsäger jag dock mig själv då jag i fotbolls-VM 2002 jobbade en hel dag och lyckades se Sverige-Argentina i inspelat format, med resultatet oröjt.

En till märklig sak var ju att SVT länge vägrade släppa rättigheterna till hockey-VM. Minns att VM -92 som gick i Åbo/Helsingfors också sändes i efterhand av SVT, fast då med ännu större fördröjning.
Inte heller här slapp vi blunders, dock mest på det personliga planet. Här får undertecknad ta på sig hela skammen och springa och ställa sig i hörnet då det efter Mats Sundins mål mot Sovjet i finalen inträder en sån glädjeeufori att tankeverksamheten helt upphör att fungera. I tron att hela världen, inklusive min bästa kompis, har TV3, ringer jag upp denne stackars efterhandstittare (kompisen) och lycklig som ett barn till jul frågar jag om denne börjat fira än......

Jo, vi är kompisar även idag, tro det eller ej. ;)
Kommentera

Sv: Lite nostalgitripp...
Dream Team: Det sjukaste var ju att i finalen låg ljudet rätt i tid, med endast bilderna fördröjda. Kanske den största av alla blunders.
Kommentera

Sv: Lite nostalgitripp...
Lars Nylin listar i AB 10 floppar under 50 år med SVT-sporten:

1. Direktsändningar som brutits för ”Ivanhoe” i repris.
2. ”Trunkjakten” med Jan Jingryd i ”Tipsextra”.
3. Kanal-slalom för att SVT ska få in sponsorskyltar.
4. Fördröjda sändningar av hockey-VM 1989.
5. Arne Hegerfors slutar.
6. Agne Jälevik.
7. De röda sammetskavajerna på 70-talet.
8. Artur Ringart.
9. Att man tystade Isaac Hayes vinjett.
10. Fejkat ”live” från OS.
Men allt är nu förlåtet. Skål, tamejfan!

Det är ju lätt att stämma in i flera av alternativen.
För egen var väl hockeysändningarna från hemma-VM (!!!) 30 minuter i efterhand inte nån höjdare. Men då hade jag ju TV3 förstås. Kanske bättre i efterhand ändå, inget VM alls?
En klassiker från det VM:et är väl kommentatorerna. L-G Björklund, Rolle Stoltz och Anders Hedberg m.fl. Man kan dra ett antal klassiska uttryck därifrån, men det får nog bli en annan gång det. ;)

Trunkjakten var ett pinsamt inslag. Kanske inte tävlingen i sig, utan nog mycket för att just Janne Jingryd höll i trådarna (?). Vissa personer gör sig helt enkelt inte alls i TV...
Artur Ringart är ett sånt exempel. Han gör sig bäst egentligen då han varken hörs ELLER syns. Men ska nu TV4 ha honom kvar får det väl bli i program som ändå aldrig någon tittar på, som "Dolda kameran" som sänds kl. 03.55, och andra utvecklande saker.
Kommentera

Sv: Lite nostalgitripp...
65Selander:

Den största skillnaden är väl egentligen "looken", det här ser väldigt mycket mer proffsigt ut. Det är väl inte så konstigt eftersom det här är en vidarutveckling av ett gammalt koncept, och Marcus har väldigt mycket erfarenhet av att koda den här typen av forum. Westerlinds forum förändras dock dagligen, så vem vet vilken som är "marknadsledande" när nästa säsong startar? :)
Kommentera

Sv: Lite nostalgitripp...
gud: Kan bara hålla med, inget fel på Westerlinds men här får man ljuva minnen från seriösa och värdelösa ölrus diskussioner ;-)
Kommentera

Sv: Lite nostalgitripp...
Dragan 2k:
kan bara fylla på..snyggt som bara den och man känner sig hemma..
och detta med lite längre öppentid är ju inte heller helt fel...
Kommentera

Lite nostalgitripp...
Hehe. Här sitter man igen och bara njuter av hela upplägget. Vet att man kritiserat Sportsnack och så men fan vad snygg sportsnack är egentligen.

Och så var det öppet lite extra. Är det julafton?
Kommentera

459862 · »