Café

49250 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1039529

Goda röda viner, ett rent nöje
Sitter här på "schäslongen" och dricker upp den, under middagen, påbörjade flaskan med rött vin. Rött vin har jag alltid gillat, men det blev än mer intressant efter höstens resa till Sydafrika och besöken på ett tiotal vingårdar.

Innan resan ner till Sydafrika blev det, allt som oftast, viner av enklare snitt. Mauro, La Chasse och Killawarra till exempel. Men med mitt nyvunna intresse för röda viner, och framför allt Sydafrikanska viner, så har vyerna verkligen vidgats.

Ett rött vin som just nu är en favorit, och det som dricks i kväll, är Anura Pinotage Syrah från 2007. Just Anura var en av de vingårdar vi besökte, en mindre vingård ungefär fem mil nordost om Kapstaden. Pinotage Syrah som finns på systembolaget för 79:- är ett kanonvin i den prisklassen. Det är ett fylligt smakrikt vin som passar väldigt bra till grillat.

Tyvärr finns det bästa av Anuras viner inte på Systembolaget. De flaskor med Anura Malbec 2005 som vi drack på plats där nere var helt magnifika.

Det jag saknar mest dock, är de otroliga priserna. Eller vad sägs om 27:- för en flaska Anura Pinotage Syrah? En tredjedel av priset man får betala här hemma.

-----------

Har någon annan av skribenterna här inne varit nere i Sydafrika och besökt några vingårdar? Vore isf intressant att höra vilka som besöktes, vad man tycker om vinerna osv.
Kommentera