Café

49281 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1040858

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Här sitter vi svenskar och "värnar" om miljön samtidigt som bilismen står för, vad vet jag, 50% av det samlade utsläppet av växthusgaser. Det enda sättet att tvinga in medborgarna på den smala kolletivåkande vägen vilket iofs inskränker våran frihet är att just lägga skatt på bilåkande.

Jag åker bil nästan varje dag till och från jobbet och om man räknar "bara" bensinpriset så är det trots det billigare att åka bil jämfört med att sitta på en buss.
Med buss tar det 40 minuter enkel väg och med bil knappa 12 minuter.

Så med andra ord är det inte så fasligt dyrt att åka bil trots allt.

Vidare kan man undra hur vi Svenskar har det med moralen då vi samtidigt som vi förfasas över att polarisarna smälter så åker 500.000 Svenskar 1400 mil med flyg tur och retur till Thailand varje år. En resa till Thaliand släpper ut 1200 kg Co2 per person.
Snacka om dubbelmoral.

I stället borde man flytta skattetrycket från att lägga skatt på arbete och moms på inköpen till att enbart lägga skatt på energianvändningen i stället. Då finns det ett incitament för att spara på energin, och enbart då.

Då skulle en resa till Thailand gå lös på kanske 60-70 tusen.

Jag röstar för en höjning av bensinpriset till 30 spänn litern, då skulle manegen vara krattad för elbilarnas intåg. Elbilar som laddas med kärnkraftsel.

För om man skall se det krasst, så kortsiktigt är det bara kärnkraften som kan rädda oss om vi drastiskt vill sänka Co2-utsläppen. Med tanke på att en liten sketen bränslekuts nere i Forsmark med storleken 8 mm i diameter och 10 mm lång innehåller energi motsvarande 700 liter olja.

Tack men nej tack, jag skriver inte på :)
Kommentera