Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1069407

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
hellge:

Advokat Peter Althin vill att personer under 15 år skall kunna dömas av speciella barndomstolar.

Personligen tycker jag nog att det är en bra ide med tanke på hur det blir allt vanligare med barn under 15 år som begår grova brott så som misshandel och personrån. I Uppsala hade vi inte alls för så längesedan ett fall med 3 st 14 åriga killar som hoppade på en pensionär och rånade henne. Tycker det skall svida ordentligt för dessa killar eller tjejer !

- Det är dags att ta en diskussion om det här. Jag vill inte sätta barn i fängelse utan det handlar om att snabbt kunna hjälpa dem som hamnat snett i stället för att vänta tills de är etablerade kriminella.


Tycker det är bra sammanfattat av Peter vad tycker ni ?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
mattias - 74:

Oj, jag vet inte om jag kan ha någon riktig åsikt om detta då jag inte har tillräcklig kunskap. Peter Althin är både advokat och riksdagsman för KD och borde således vara kvalificerad för att begripa detta. Intressant är det dock att han företräder KD (öga för öga o.s.v)

En sak tycker jag i varje fall. Ju yngre en person är, desto mer borde det fokuseras på vård och hjälp och mindre på själva straffet. O ena sidan har ett straff en avskräckande effekt. O andra sidan har ett straff en förmåga att reproducera kriminella, alltså de stämplas av samhället och således blir de kriminell.

De som är eller blir missanpassade redan som liten, blir ofta även det som ungdom och vuxen. Det borde innebära att, om man vill ha få kunder i fängelserna ska man satsa stora resurser på de barn som har det svår.
Kommentera