Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1069420

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
mattias - 74:

Oj, jag vet inte om jag kan ha någon riktig åsikt om detta då jag inte har tillräcklig kunskap. Peter Althin är både advokat och riksdagsman för KD och borde således vara kvalificerad för att begripa detta. Intressant är det dock att han företräder KD (öga för öga o.s.v)

En sak tycker jag i varje fall. Ju yngre en person är, desto mer borde det fokuseras på vård och hjälp och mindre på själva straffet. O ena sidan har ett straff en avskräckande effekt. O andra sidan har ett straff en förmåga att reproducera kriminella, alltså de stämplas av samhället och således blir de kriminell.

De som är eller blir missanpassade redan som liten, blir ofta även det som ungdom och vuxen. Det borde innebära att, om man vill ha få kunder i fängelserna ska man satsa stora resurser på de barn som har det svår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
hellge: Straff, vård, stympning, what ever. Det som behöves är en reaktion, och det direkt. Att som idag anmäla till soc, utreda, föräldrasamtal, mer utreda, prata med skola, prata med kurator, mer utreda, nytt brott, koppla in soc, utreda åsså vidare åsså vidareåsså vidare, fungerar inte.

En snabb näsbränna, skäll, visa på handlande -> konsekvenser, är vad som behövs. Sedan hjälp och omtanke och möjligheter att visa på bättring utan förmanande. Dvs, både gamla hederliga tag och lite 70-tals flumm, men inte förmycket av sistnämnda.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
hellge:

Eftersom min erfarenhet inom mitt yrke som fritidsledare gällande de sociala myndigheterna inte är av det positiva slaget när det gäller den här typen av saker så är det bra att det tas till hårdare tag på en gång.

Ser skräckexeempel på 11 - 12 åriga tjejer (!) som redan börjar snacka om att de skall misshandla folk i skolan. Vore bra om de åkte fast och fick nån form av straff istället för att koppla in SOC för dom gör som sagt inte ett jävla skit. Tror som du att avskräckande syfte är detta det bästa man kan göra iaf om man är så ung som 11 - 12.

Dock är frågan om det hjälper på alla ? Men har man räddat 2 av 10 från att bli kriminella element så är det väldigt bra.
Kommentera