Välkommen till Cafét
Här är inget ämne varken för stort eller för litet. Här har vi härliga diskussioner om allt som kan tänkas. Här sitter vi gärna med mungiporna pekandes uppåt. Däremot så snackar vi om hockey och övrig sport på för det avsedd plats.
Helg Ernest: Det var kanske lite konstigt förklarat, men jag lovar dig att det är inget fel i hur jag skall ha det.
Maskinen skall hålla 55kPa i uttryck till det anslutna flygplanet. Det som blåses ut är avkondenserad, kyld luft. Beroende på hur mycket elektronik som är inkopplat i flygplanet så regleras en ventil i anslutningsröret för att få rätt flöde. Flödet kan variera mellan 170 g/s upp till 480 g/s.
Vi simulerar planets anslutningsrör genom ett mätrör som innehåller en ställbar ventil. Beroende på hur vi justerar ventilen så får vi olika flöde i öppningen. Vi mäter också, genom att ansluta en genomskinlig slang med glykolvatten i, tryckskillnaden före och efter ventilen och får det värdet i mmVp. Ju mer jag stänger ventilen, desto större blir nivåskillnaden i vattenpelaren.
Vi har i dagsläget ett fast värde som säger att vid 55kPa ut och med 480 g/s i flöde så blir värdet vid vattenpelaren 272 mmVp.
Det jag nu vill veta är vilket värde jag får på vattenpelaren när vi levererar 55kPa och har 170 g/s i flöde.
Förstår du inte nu får jag helt enkelt inse att jag inte kan förklara bra nog.