Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1232285

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
spud: Skulle alla behov som finns i samhället täckas så skulle vi hade ett skattetryck på flera tusen procent. Politikerns främsta uppgift är att fördela resurserna på ett humant sätt. Min fråga är väl egentligen skiljer denne person med tre med assistanstid som motsvarar drygt tre heltidstjänster med en åldring som inte riktigt klarar av att bo hemma längre?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Wayne Gresky: Spontant känns det, "Den som gapar efter mycket..." Grabben hade alltså motsvarande tre heltidsanställda som servade honom, men han ville ha mer. Det räkte inte med gymträning, ridning och assistans till ett deltidsarbete utan han (eller någon i hans närhet)hade ännu mer krav. Att sedan FK fullständigt slår bakut var väl inte vad han/de hade räknat med. Var går gränsen för vad som är ett värdigt liv och hur mycket kan man egentligen kräva? Hur många heltidsarbetande har möjlighet/tid till att såväl gymma som rida?

Själv brukar jag reta upp mig på funktionshindrade kravmaskiner som dyker upp med jämna mellanrum och kräver än det ena än det andra. Som exempelvis den rullstolsburne miljöpartist(!) som blev kränkt (vad annars?) av att hon inte kunde flyga direktflyg från Sundsvall till Göteborg. Detta pga av att det var ett mindre plan på linjen och hon var då tvungen att flyga via Stockholm. Enligt henne skulle man då inte få flyga direktrutten då alla handikappade inte åka med denna. Vem, för utom miljöpartisten, skulle må bättre av att turen ställdes in? 

Kommentera