Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1263778

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
mattias - 74: Dags att införa kamphundsförbud. Kan man ha det i Storbritannien så kan även vi. Ser alltför många kriminella med dessa hundtyper som beskydd.
Hur många skadade, döda till ska vi behöva uppleva?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Herminator: Det har inget med "kamphundar" och raser att göra.

Det är husse/matte det är fel på som uppfostrat sin hund att bete sig på sådant sätt oavsett ras. Det finns åtskillia gamla tanter vars "småhundar" jag inte skulle gå i närheten av medans jag kan småbråka/leka med större och potentiellt farligare hundar bla flertalet polis-/vakthundar utan att vara rädd.

Jag har tom busat lätt med flygvapnets hangarhundar som ju delvis fostrats att vara aggresiva utan att bli attackerad/biten. Men det sista handlade mycket om att respektera hunden och dess signaler samt att deras husse var i närheten. Annars skulle jag aldrig gå innanför deras räckvidd.


Att sedan vissa verkar behöva hundar som förlängare av sin manlighet alt som beskydd råder inget förbud bot på. Om man, framgångsrikt, skulle kunna förbjuda "pitbulls" odyl så räcker det med en illa uppfostrad Schäfer eller Rottweiler att fylla den rollen och således även löpsedlarna på kvälltidningarna.

Kommentera