Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1378306

Sv: Internet, datorer, Fredagsgroggar och sånt....

Kostiainen:
"De är inbrända i en annan rigg och kan vara så att de helt enkelt inte vill funka i din pga av det."

Vad betyder det här?
Jag har inte jobbat tillräckligt länge med datorer för att förstå vad detta skulle betyda.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Internet, datorer, Fredagsgroggar och sånt....
Metal Guru: Alltså, vet inte om det är så nuförtiden, jag tror dock inte det har ändrats något sen dess.

Sen var jag lite otydlig ännu en gång, mycket man kommer på när man funderar lite.

NuMo, det beror ju givetvis på vad den killen haft minnena till, överklockning eller bara haft dem i datorn.

Alla som håller på med överklockning vet att man bränner in minnena i sin egen rigg (dator) för att få så bra prestanda ur dem som möjligt. Man kör dem helt enkelt igenom ett program några timmar så de får jobba relativt hårt med en ganska hög spänning på dem.

Det kan också hända om en ung kille sitter och spelar massa samtidigt som han lyssnar på musik och har massa andra minneskrävande processer igång.

Troligtvis vad jag förstod av annonsen så hade han köpt nya, vilket brukar betyda att han vill ha en dator som klarar av att sköta alla saker han gör samtidigt bättre, vilket betyder att de fått jobba hårt och är "inbrända" eller hur man ska säga i hans moderkort. Vilket gör att minnena kan reagera annorlunda när man stoppar i dem i sitt eget moderkort. Jag tror då också att NuMo inte rört ett dyft med sin dator och därav kör med den spänning som är orginal på sitt moderkort, vilket som tidigare nämnt kan vara annorlunda gentemot killen som han köper av.

Blabla spänningsfel i minneskretsarna vilket gör att de antingen knappt sköter sitt pga av för låg spänning eller så jobbar de som fan ett tag med för hög spänning tills de tillslut blir brända.


Fan va rörigt det blev, men är så jävla svårt att förklara utan att visa :p

Jaja, hoppas du kanske förstod något av mitt dravel iaf.

Slutpunkt, bättre att köpa nya lågpris minnen som kostar kanske en 100ing mer än att sitta där utan. Inget fel på minnen som heter "NONAME" till de ändåmål jag tror NuMo skall ha dem istället för en B-Batch av beggade Kingston minnen.
Kommentera