Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1389498

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge:" Murvlar älskar som bekant att gotta sig åt såna här saker, och nån mer seriös analys av händelseförloppet verkar man inte vara intresserade av"

Hur skulle en mer seriös analys se ut enligt dig, har du överhuvudtaget läst/sett vad som har hänt ang situationen?


Jag säger inte att konduktören vare sig gjort rätt eller fel, begär bara lite mer kött på benen innan man hänger henne offentligt, som media ofta har för vana att göra i såna här lägen"

Mer kött på benen, som vadå??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
70 Rodrigues: Naturligtvis har konduktören begått ett fel. Om inte på ett juridiskt/rättsligt sätt så åtminstone ett grovt moraliskt fel. Det fattar väl vem som helst att man inte kan ställa av en 11-årig flicka i en främmande stad, SPECIELLT inte om hon har problem att göra sig förstådd.

Hur svårt hade det varit för denna konduktör att låta henne sitta en hållplats till, ringa till sina kollegor i fikarummet på nästa station och få dom att masa på sina feta arslen och möta upp tjejen för att sedan låna ut en telefon?

Jag tycker att Huge har en steril förklaring på ett "mjukt" problem. Det finns mellanting mellan att sätta tjejen i fängelse och att smälla en tusenlapp i handen på henne och ringa efter en taxi. Här handlar det om lite medmänsklighet och sunt jävla förnuft, konduktören verkar sakna båda, i kombination med en släng av "helt jävla dum i huvudet".

SEN kan man ju diskutera omständigheterna kring att syrran verkar ha blivit kvar på tåget, varför ingen lyckades fiska upp biljetterna att vifta med och det konstigaste av allt:

Det är ju inte ens den här "goda samariten" som ringer efter polisen, det gör någon som observerar kvinnan med flickan. Vad handlar det här om?

Vidare så talar ju den här kvinnan om att flickan visst kan prata svenska, någonstans mellan "biljetterna tack!" och att tjejen blir avkastad, borde ju hon ha kunnat klämma fram att syrran sitter på biljetterna och hon kommer tillbaka så snart hon är klar på skithuset.

Edit: Tillägg: Det här handlar väl främst inte om att SJ som organisation har felat förutom det faktum att de har anställd en individ för ett ansvarsområde som denne bevisligen inte är lämpad för. Det är i första hand den mänskliga faktorn som felar här.

Redigerad kommentar

Kommentera