Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1389542

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle:  "Flickan har om jag förstår rätt fått sova hos den äldre damen. Damen skulle köpa en biljett åt flickan nu på morgonen. Hon hade inte haft en tanke på att ringa polisen"

Trevligt i och för sig att hon hjälpte flickan men om man går efter normalt mänskligt beteende gör hon tvärtemot vad jag skulle ha gjort.

Första man gör är fasen att ringa någon som kan bistå med hjälp och ta hand om barnet, leta reda på vem som är föräldrar för att på så sätt få ett lyckligt slut på incidenten.

Jag kan bara sätta mig in själv hur jag hade känt som småbarnsförälder att inte veta var mitt barn eller mina barn skulle vara någonstans.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Dragan 2k: Även om kvinnan menade väl så tycker jag ändå att hon visar upp en slags bristande empati/förståelse. Jag menar, hon måste väl förstå hur det känns för flickan att sova i en främmande lägenhet, hos en person man inte känner?

Även om polisen nu är lite läskig för flickan (ungefär som kvinnan beskriver det) så har ju faktiskt polisen personal som är utbildad för att ta hand om barn, lägg sedan till att hon får sätta sig i en bil och åka hem till mamma och pappa.

Valet är ju glasklart, man ringer till polisen i samma sekund som man inser att flickan är ensam och behöver hjälp.
Kommentera