Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1389754

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: "Om det är upp till konduktören att göra en bedömning, då kan hon/han egentligen inte göra fel, eller hur?"

Bland det dummaste jag hört på länge.
Varför skulle hon/han inte kunna göra fel, om bedömningen nu verkligen varit uppenbart felaktig?
Poängen är ju att det finns omständigheter som talar för att flickan verkligen kan ha sett ut att vara betydligt äldre än 11 år.
En ålder som fortfarande och dessutom inte är säkert fastställd, vad jag förstått.

Väldigt behändigt att skydda sin egen oförmåga att tänka och analysera lite kritiskt genom att istället komma med tvärsäkra omdömen om en annan persons agerande, innan man fått hela bilden klar för sig...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge: Vad jag syftade på var att om det är upp till konduktörens OMDÖME att göra en uppskattning i ett sånt här läge, då kan man helt enkelt hänvisa till dennes subjektiva syn på saken. Ungefär som när en krogvakt bedömer att någon är för full. Han har inget alkotest som bevisar det, inga promillegränser att gå efter men han sitter likt förbannat säkert oavsett om du är nykter eller stenfull när du åker ut.

Vilka omständigheter är det som gör att flickan ser betydligt äldre ut än 11 år? Förutom att du anser att hon har för stora bröst för att vara i den åldern.

"Väldigt behändigt att skydda sin egen oförmåga att tänka och analysera lite kritiskt genom att istället komma med tvärsäkra omdömen om en annan persons agerande, innan man fått hela bilden klar för sig..."

Säger han som hänvisar till kommentarsfältet på en lokaltidning när han ska presentera fakta rörande etniciteten på ungdomar som tjuvåker tåg?
Kommentera