Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1389865

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle:
Du länkade till en artikel i Expressen här nedan. Du måste haft ett syfte med den länken.

Jag tror du ville visa att en farbror i straffrätt tyckte att konduktören gjorde sig skyldig till brottet "framkallande av fara för annan". Men om man kikar med facit i hand, vilken fara utsattes flickan för? Jo, hon 

a) klev av tåget.
b) satte sig på en trappa och grät.
c) blev uppmärksammad och omhändertagen av en kvinna.
d) fick mat och husrum över natten.
e) fick en morgonpromenad, där polisen anslöt.

Inte mycket till fara, om nu kvinnan var den samarit hon berättat om i TV och rikspress.


Alltså, brottet "framkallande av fara för annan" måste i så fall vara någonting hon kunde ha hamnat i.

Så, om nu farbror i straffrätt har rätt, måste det också gälla alla andra som avvisas, oavsett vad som egentligen händer. Mao, det är omöjligt att idag avvisa något utan en apparat som tar hand om de olyckliga tjuvåkande människorna.
Om nu farbror i straffrätt har rätt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: nä men lugna mä!

Man kan väl för fasen inte bara titta till hur utgången av situationen blev? Det finns väl massor av brott som delas ut i förebyggande syfte, som är ämnade att avskräcka brottslingar att gå hela vägen med en handling? Försök till rån, oaktsamhet i trafiken och allt vad det kan vara. Måhända en dålig liknelse men jag inbillar mig att brottsrubriceringar som dessa existerar i förebyggande syfte eller för att begränsa skadan av brotten över ett längre tidsperspektiv.

Allt jag ville med länken var dock att visa på hur jag tycker att ett fall av bristande medmänsklighet KAN se ut och vilka följder det KAN få. Eftersom du uppenbarligen inte vill se min "mellanväg" i frågan så ville jag bara förtydliga varför jag tycker att konduktören handlat fel.

Det var någon som nämnde pedofiler i jämförande syfte men för att göra det hela lite mer humant så låt oss säga att man kastar ner flickan i en pool med hajar. Om hon lyckas kravla sig upp över kanten, helt oskadd, ska man då dra ett sträck över det hela? Jag tycker att du överskattar en liten flickas förmåga att klara sig på egen hand, speciellt i ett sådant rövhål till "stad" som Kumla, nattetid.

Dessutom vill jag tillägga att polisen redan har konstaterat att konduktören INTE har begått något brott men det betyder ju inte, som jag försökt lyfta fram hela tiden, att denne inte begått en felande handling.
Kommentera