Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1392931

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
ÖstrandsNisse: Ja, vi var upp till polisbåten. Vi pratade med loklabefolkningen och vattnet hade ju nått ända upp till huvudgatan, där då båten till slut stannade upp ett par hundra meter på andra sidan den vägen. Helt makalöst! 

En bit norr om Khao Lak ligger ön Ko Kho Kao och på fastlandssidan där har du byn Baan Nham Khen. Där kan du också se häpnadsväckande spår av tsunamin. Blå ängel och Röd demon, två båtar som ligger kanske hundra meter från varann en bit på land, har varsin otrolig historia. Ängeln, följde med tsunamin genom byn utan att skada vare sig människor eller hus, medan demonen tog samma väg, men den mosade istället allt i sin väg. 

Stället på Kamala drevs av svenskar och stället på Ko Kho Khao ägdes av ett norskt par och det paret bodde såklart där under hela säsongen. Vilket paradis!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Dream Team: Har varit där. Ytterligare en makalös upplevelse om du väljer Khao Lak i gen är att hyra någon som kan köra ut er i båt och låta han/hon ta er till ön som ligger en bit utanför Khao Lak (man ser den från land). Den sägs ha räddat många hundratals människor från katastrof då den stoppade upp flodvågen. Däremot ser man tydligt vilken kraft vågen hade när man går i land och ser hur det ser ut på ön. Den ser antagligen likadan ut nu som när vi var där. Say nomore, det måste upplevas.

Mitt bästa minne är dock besöken i Bangkok, åka bananbåt och fiska mal. Det är inte att leka med. Jag drog en mal som vägde 82 kg på spö...
Nästbästa minnet är resan med speedboat ut till James Bond-ön där vi mellanlandade på ett ställe där vi snorklade med jätte-sköldpaddor och mindre hajar. Oslagbart.
Kommentera