Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1393720

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Om någon har det långsamt på jobbet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
En rätt bisarr händelse har inträffat mig. Jag har varit på jakt efter en fjällstuga i snart 4 år. Det kanske inte behöver sägas att det inte gått sådär jättebra. Kanske för att jag inte är beredd att lägga hur mycketpengar som helst för en stuga jag kanske kommer att utnyttja 20-25 dagar på ett år.
Jag har kikat på väldigt många olika objekt och jag vet inte hur många hundra mil jag kört fram och tillbaka mellan Sundsvall och de Jämtländska fjällen.

Men jag hade hittat ett objekt, förvisso rätt dyrt, men som jag prutat rejält på och som kändes riktigt intressant. Det såldes via mäklare och jag mejlade mäklarfirman nu ikväll för lite mer information och om en eventuell visning.

Jag ställde mina frågor till henne och hon svarade snabbt. I det sista mejlet berättade hon att detta hus hade varit ett lifthus gammalt tillbaka men var under senare år totalrenoverat och det såg riktigt, riktigt bra ut. Mycket dyra renoveringar var gjorda och det hade inte snålats med detaljerna.
Att det var ett gammalt lifthus lockade mitt intresse och jag googlade på "gammalt lifthus Mårdsundsbodarna" där jag fick fram en länk till en killes blogg. När jag började läsa kommentarerna kring detta hus så höll jag på att svimma.
Det visade sig att ägaren var en av Norges största bedragare Vid namn Rune Olai Haga (bland massor av andra namn som han använde sig av). Han var eftersökt i Sverige sedan han lurat många svenskar på pengar. Det värsta av allt var när jag läste en kommentar som var skriven i Oktober 2010 där personen berättade att denna Rune hade en samarbetspartner vid namn....Anders Breivik. Det Rune lurade till sig, det köpte Breivik.

Jag har mejlat tillbaka till mäklaren dessa uppgifter och ifrågasatt om hon kände till det här. Jag hoppas att den sena timmen är orsaken att hon inte återkopplat för om hon känner till detta är det helt sjukt. I köpet och det pris vi diskuterat så ingår allt, även inventarier. Jag undrar jag hur mycket av dessa inventarier som hade stått där vid ett köp? Antagligen inget.

Otäckt att dessa kopplingar finns, allrahelst till Anders Breivik. Detta bevisar än mer hur försiktig man ska vara vid affärer. Man vet aldrig vad som lurar i vassen. Jag kommer i alla fall inte att titta på huset. Det finns andra objekt med en bättre historia.
Kommentera