Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1402767

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Har du läst utredningen? Vad i den styrker att folk hänger SJ på fel grunder?

Om jag säger så här då: Jag tycker att det alltid är fel då man har ett system som möjliggör att man sätter barns liv i fara eller att man försätter dom i en situation dom inte kan lösa själva.

Jag tycker nästan att det är irrelevant om man ser det här ur en politisk synvinkel, en ekonomisk eller en juridisk. Jag tycker att det är så grundläggande fel ur en moralisk synvinkel och jag tror inte att det är bra ur ett "samhällsperspektiv" att såna här stora aktörer får komma undan med ett sånt luddigt regelverk.

Samtidigt verkar det ju inte som att SJ's rutiner har följts heller, om man kikar på länken.

"I det här fallet har någonting gått uppenbart snett och rutinerna har inte följts."

Och i den andra länken angriper SEKO SJ och anklagar dem för efterhandskonstruktion av regelverket. Hur man än vänder och vrider på det så är det ju någon som har handlat fel, jag tycker att det är väldigt tydligt.

www.gp.se/nyheter/sverige/1.690147-sj-kompenserar-avkastad-elvaaring

www.gp.se/nyheter/sverige/1.690640-seko-sj-agerar-populistiskt

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: Att låta barn åka utan biljett hur som helst är ju inte heller särskilt ansvarstagande. Det händer faktiskt att barn rymmer hemifrån och att då bara låta dem åka hur som helst utan att agera innebär inte att de inte är utsatta för någon risk.

Saker kan alltid förbättras och misstag begås alltid när det är människor inblandade. Det finns dock ingen enkel universallösning på det här problemet. Den enda säkra lösningen är att det alltid finns sociala myndigheter redo att ta hand om ett barn som åter biljettlöst på ett tåg. Du kan väl starta en insamlingsfond som ser till att ordna finansieringen för att det alltid ska finnas minst en socialarbetare redo på varje station dynet runt.
Kommentera