Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1402781

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: Att låta barn åka utan biljett hur som helst är ju inte heller särskilt ansvarstagande. Det händer faktiskt att barn rymmer hemifrån och att då bara låta dem åka hur som helst utan att agera innebär inte att de inte är utsatta för någon risk.

Saker kan alltid förbättras och misstag begås alltid när det är människor inblandade. Det finns dock ingen enkel universallösning på det här problemet. Den enda säkra lösningen är att det alltid finns sociala myndigheter redo att ta hand om ett barn som åter biljettlöst på ett tåg. Du kan väl starta en insamlingsfond som ser till att ordna finansieringen för att det alltid ska finnas minst en socialarbetare redo på varje station dynet runt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Wayne Gresky: Jag har aldrig antytt att alternativet skulle vara att låta barn åka hur som helst utan biljetter, bara att det är fel att kasta av dom utan att ha riktlinjer eller uppföljning i samband med detta.

Misstag kan begås med då de uppenbarligen har begåtts upprepade gånger så duger inte den ursäkten och det förstår du själv. Det gäller att vara lite mer flexibel och fantasirik i sina lösningar när man står inför ett mångfacetterat problem som detta men jag tycker att man framförallt bör se till att ha utbildad personal. Det är trots allt ett serviceyrke vi talar om.

SJ behöver inte vara någon dagisfröken på området däremot, eftersom man tillåter barn att resa utan sällskap av vuxna, bör man nog se till att eftersträva god service på området också. Om man har problem med att leverera en tjänst som kunderna är nöjda med så kanske man borde förbjuda barn att resa själva tills dess att man kan nå upp till en tillfredsställande standard?

Jag hoppas att du raljerar när du pratar om "rymningar". I annat fall, eftersom du visar en sådan strålande känsla för ansvar, så måste jag ju fråga om det är bättre att kasta av en "rymling" på okänd plats än att ringa polis, föräldrar eller rent av låta denne anlända till destinationen?
Kommentera