Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1403327

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge: Konduktören vet väl själv vad som går att bevisa och har därför kunnat anpassa sin version efter det. Vad är det som är konstigt med det här? Jag anklagar inte konduktören för att ljuga, jag anser bara att det finns en logisk anledning för denne att överdriva/tumma på sanningen också.

Det är ingen kullerbytta, DU säger att det förmodligen är så att majoriteten av de andra vittnesmålen ljuger/överdriver, jag säger att det finns anledning att ta kritiken på allvar eftersom SJ har fått ta emot ganska stora mängder klagomål. Ingen rök utan eld.

Jag litar inte blint på alla vittnesmål, däremot skulle det handla om någon sorts masspsykos bland medborgare som helt plötsligt får för sig att smutskasta SJ för att eventuellt få tillbaka 150 spänn på en tågbiljett efter en resa för 2-3 år sedan. Jag ser inte riktigt det logiska i det här. Jag har dessutom svårt att se att föräldrar, rent generellt, skulle använda sina barn som "spelbricka" för att smutskasta SJ i media.

Hur det har sett ut i det aktuella fallet vet jag inte, det kan ju tänkas att barnen inte varit så villiga att berätta sanningen för sina föräldrar OM det är så att de har tjuvåkt.

"Sen påstod du nånstans att SJ:s ändrade rutiner skulle vara nån sorts bevis för att man har gjort fel i det här fallet."

Nej vad jag sa var att SJ medgett att konduktören inte följt deras rutiner:

"I det här fallet har någonting gått uppenbart snett och rutinerna har inte följts."

Det var väl främst det jag tyckte var intressant. Man kan orda fram och tillbaka om det här fallet men jag är av den åsikten att det aldrig går att få det till endera svart eller vitt.

Var kan jag ta emot priset för årets mest logiska kullerbytta och vilken dress code kommer att gälla vid detta evenemang? Jag är även laktosintolerant, jag skulle uppskatta om någon kan instruera hovmästaren att ta det lugnt med grädden i svampsåsen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: Min poäng är att såna här vinklade enögda skriverier i slaskmedia alltid lockar fram "läsare" som dras med i masshysterin och kanske överdriver sina egna upplevelser sas: dvs man kanske har gjort fel men istf att titta lite på sitt eget uppträdande så lägger man hela skulden på den stora elaka motparten.
Generellt sett ett inte alltför ovanligt fenomen i samhället i övrigt.

Ett exempel: för några år sen krockade jag med bussen på Odengatan.
2 snorungar som lånat farsans bil gjorde en förbjuden vänstersväng tvärs över heldragen linje som markerar gräns till kollektivkörfältet.
Hade ingen chans att stanna men lyckades via en lätt vänstersväng i sista stund undvika en alltför hård kollision.
När jag påpekade att dom gjort en förbjuden vänstersväng och dessutom korsat heldragen så svarar tomten som kört bilen:

"Asssså, nu var det ju så att det var DU som körde på MIG och det kan du väl inte göra?????????"

Kan mkt väl tänka mig att det är liknande resonemang som ligger till grund när många vill påtala hur illa dom blivit behandlade i olika situationer.

"Nej vad jag sa var att SJ medgett att konduktören inte följt deras rutiner:

"I det här fallet har någonting gått uppenbart snett och rutinerna har inte följts."

Nu hänger jag inte riktigt med i svängarna.
Det uttalande från SJ:s sida gjordes väl i anslutning till själva händelsen och krigsrubrikerna i slaskmedia, om jag inte har helt fel.
Dvs INNAN vi ex kunnat ta del av SEKO:s utredning och dessutom innan SJ själva gjort en utredning.
Jag kan iaf inte se att SJ så här med lite mer kött på benen har påstått att konduktören inte följt rutinerna.
Iaf inte på ett sätt som skulle vara anmärkningsvärt och föranleda hot om avsked eller liknande.

Men du sammanfattar iaf det hela på ett sätt som låter vettigt:

Det går inte att få det till endera svart elle vitt....    ;-)
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: SJ är ett företag med stora brister, det vet nog alla som åker tåg någorlunda regelbundet. Att sätta en avkastad tjej, där både hon själv och systern uppträder väldigt suspekt, i fokus är däremot helt fel.

SJ:s stora problem är förseningar, gamla trasiga tåg som inte hinner underhållas, långa restider och biljetter där priset blir dyrare än för alla alternativa färdmedel. SJ:s största problem är dock ett dåligt utbyggt och underhållet spårnät som de själva inte har någon makt över utan som sköts av Trafikverket.
Kommentera